Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σάμος: Τραγωδία με νεκρούς μετανάστες στο Αιγαίο – Πνίγηκαν δύο γυναίκες που έμειναν αβοήθητες – Βυθίστηκαν τα σκάφη που τους μετέφεραν (Φωτό)!

Η περιοχή των ερευνών - ΦΩΤΟ από i-samos.gr
Η περιοχή των ερευνών - ΦΩΤΟ από i-samos.gr

– 36 άτομα εντοπίστηκαν σε δύο βάρκες ανοιχτά της Σάμου
– Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τα πτώματα δύο ανθρώπων
– Με γιοτ και κότερο μετέφεραν τους μετανάστες οι δουλέμποροι
– Σκάφος της Frontex επιχειρεί μαζί με ελληνικά σκάφη στην περιοχή
– Ελικόπτερο και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού συνδράμουν στις έρευνες

Οι σοροί δύο γυναικών και 36 σώοι μετανάστες έχουν περισυλλεγεί, από σκάφη του λιμενικού σώματος, σε επιχείρηση διάσωσης, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή δύο λέμβων, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων.

Η μια σορός εντοπίσθηκε από το κρουαζιερόπλοιο ”Adamora”, ενώ η δεύτερη από σκάφος του λιμενικού που έσπευσε άμεσα στην περιοχή, στις 04.00 το πρωί, οπότε ξεκίνησε και η επιχείρηση διάσωσης.
ΦΩΤΟ από την περιοχή των ερευνων - i.samos.gr

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και λαμβάνουν μέρος δυο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα κρουαζιερόπλοιο, σκάφος της frontex, το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν και τρία αλιευτικά. Επίσης, επιχειρεί και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, ενώ κατευθύνεται στο σημείο και σκάφος του πολεμικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι παράτυποι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιωτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο. Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Οι 36 μετανάστες, που είναι όλοι καλά στην υγεία τους, έχουν μεταφερθεί ήδη στο λιμεναρχείο Σάμου.
ΦΩΤΟ από την περιοχή των ερευνων - i.samos.gr

Οι ίδιοι οι μετανάστες είπαν στους λιμενικούς ότι πάνω στστά δύο σκάφη επέβαιναν τουλάχιστον 60 ως 62 άτομα και έτσι οι έρευνες συνεχίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο – Νεκροί μετανάστες ανοιχτά της Σάμου – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε