Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σαντορίνη: Οι αραβικοί γάμοι της απόλυτης χλιδής – Δείτε γιατί κοστίζουν μέχρι και 200.000€!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Σαντορίνη είναι δημοφιλής προορισμός για ονειρεμένους γάμους, όχι μόνο από Έλληνες αλλά και από ξένους, ενώ και αρκετοί Άραβες ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για να έχουν έναν γάμο α-λα ελληνικά…

Όπως εξηγεί μιλώντας στην Καθημερινή, η Ελληνο-ιταλίδα Φραντσέσκα Τσεμπέλη, που μαζί με τη Βελγίδα Σάρα Κάρπεντερ, έχουν την εταιρεία διοργάνωσης γάμων, «The diamond rock: «Οι Άραβες προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των αλλοδαπών που ονειρεύονται να παντρευτούν στο νησί. Έχουμε διοργανώσει την τελευταία διετία 15 αραβικούς γάμους».

Γιατί, όμως, διανύουν τόσα μίλια για να παντρευτούν στη Σαντορίνη; «Eδώ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έναν πιο οικονομικό και πιο… ιδιωτικό γάμο» απαντά η κ. Τσεμπέλη, «στην πατρίδα τους συνηθίζεται να καλούν πάνω από 1.000 άτομα, ειδικά οι εύπορες οικογένειες».

«Εχουν αδυναμία στα λουλούδια και τα θέλουν παντού: στην ετοιμασία της νύφης, στη σουίτα του ζεύγους, στα τραπέζια της δεξίωσης». Πρόκειται, μάλιστα, για λουλούδια εκτός εποχής που παραγγέλνονται από την Ολλανδία. Συνολικά, οι αραβικοί γάμοι ξεκινούν από 30.000 και φτάνοντας έως τις 200.000 ευρώ. «Δεν είναι, πάντως, απαιτητικοί πελάτες, τους αρέσουν οι ιδέες μας, στο τέλος γινόμαστε φίλοι».

Το ζεύγος φτάνει λίγες μέρες πριν από την τελετή και συνεχίζει με μήνα του μέλιτος. «Η τελετή γίνεται με το ηλιοβασίλεμα είτε με τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους που εξειδικεύονται ή με κάποιον δικό τους celebrant, θρησκευτικό ή κοσμικό». Ωστόσο, αυτό το σκέλος γίνεται κυρίως για τις φωτογραφίες.

Η έννοια των μελλόνυμφων αφορά την άριστη διεξαγωγή της δεξίωσης. Ο χορός και το τραγούδι συχνά φτάνει μέχρι πρωίας, «περισσότερο γλεντούν Λιβανέζοι, που είναι έξω καρδιά και μοιάζουν πολύ με εμάς». Μπορεί η δεξίωση να ξεκινάει με το καθιερωμένο βαλς, αλλά όσο ανάβει το κέφι οι επιλογές είναι καθαρά αραβικές, «γι’αυτό φέρνουν τον δικό τους dj». «Η ποιότητα του φαγητού αποτελεί προτεραιότητα για εμάς» εξηγεί η Αμάνι, «εξ ου και μένουν ενθουσιασμένοι από τα ελληνικά πιάτα, εκ των οποίων, πολλά, τους είναι οικεία».

Είναι πολλές οι λεπτομέρειες που «κερδίζουν» τους Αραβες και τους κάνουν να νιώθουν σαν το σπίτι τους. «Θυμάμαι την ευγνωμοσύνη ενός Σαουδάραβα πρίγκιπα, που είχε ναυλώσει ένα πουλμανάκι για τους συγγενείς του, προς τον Ελληνα οδηγό, όταν εκείνος του επέτρεψε να φάνε τα παιδιά μέσα στο όχημα» θυμάται η Αμάνι, «”στη Γαλλία δεν θα μου έδιναν ποτέ την άδεια για κάτι τέτοιο” σχολίασε». Προτού γυρίσουν στην πατρίδα τους και τα βάσανα του έγγαμου βίου, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν να αγοράσουν κάποιο οικόπεδο ή βίλα στο νησί.

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε