Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σε αργία πρώην δήμαρχος του νομού Ηρακλείου… για ένα οικόπεδο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αιτία είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου. Έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση, ο αιρετός δε θα μπορεί να παρίσταται στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε να είναι υποψήφιος, σε περίπτωση που στο μεταξύ προκηρυχθούν εκλογές.

Η θέση που πήρε σε μια διένεξη ιδιωτών, έθεσε σε αργία τον πρώην δήμαρχο Αρκαλοχωρίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Μινώα Πεδιάδος, Χαράλαμπο Γιαννόπουλο.
Οι ιδιώτες αντιδικούσαν, το 2008, για το αν ένα κομμάτι οικοπέδου στην περιοχή του Αρχοντικού ήταν δημόσια έκταση ή ιδιωτική.

Ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, δήμαρχος Αρκαλοχωρίου τότε, μέσω της τεχνικής υπηρεσίας, παρενέβη στην υπόθεση και βεβαίωσε ότι το οικόπεδο ήταν δημοτικός δρόμος.
Ο ένας εκ των αντίδικων προσέφυγε στην δικαιοσύνη και με συμβόλαια και μαρτυρίες απέδειξε ότι το οικόπεδο του ανήκε.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, τον περασμένο Οκτώβρη, απεφάνθη ότι οι βεβαιώσεις εκ μέρους του τότε δημάρχου ήταν ψευδείς και καταδίκασε το δημοτικό υπάλληλο που υπέγραψε τα έγγραφα αλλα και τον δήμαρχο σε 15μηνη φυλάκιση και 1 χρόνου στέρηση των πολιτικων δικαιωμάτων.
Μάλιστα στη σχετική απόφαση ο πρώην δήμαρχος θεωρείται ηθικός αυτουργός, καθώς όπως αναφέρεται “φορτικά και επανειλημμένα” προκάλεσε την απόφαση, ώστε ο υπάλληλος να εκτελέσει την άδικη πράξη.

Στις 19 Ιανουαρίου η απόφαση κοινοποιήθηκε στο δήμο Μινώα και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γ.Δεικτάκτη να θέτει σε σε αργία το Χ.Γιαννόπουλου έως ότου η υπόθεση τελεσιδικήσει.

Ως τότε, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να παρίσταται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μινώα, ενώ αν η τελεσίδικη απόφαση δεν εκδοθεί ως τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δε θα έχει δικαίωμα ούτε να είναι υποψήφιος…

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά: Πλήρωσε το χόμπι με τη ζωή του – Μοιραία βουτιά για ψαροντουφεκά!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε