Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί για την απόδραση κρατουμένων στο Αγρίνιο – Συνελήφθη η μητέρα του ενός δραπέτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και σε γειτονικές περιοχές, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δυο κρατουμένων οι οποίοι απέδρασαν το πρωί από τα κρατητήρια του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου.

Επίσης, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος, ένας ανθυπαστυνόμος και ένας υπαρχιφύλακας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους ένορκη διοικητική εξέταση.

Όσον αφορά τους δραπέτες, πρόκειται για έναν 22χρονο Έλληνα, ο οποίος κρατείτο για να οδηγηθεί στον ανακριτή Αγρινίου και έναν 29χρονο Αλβανό, ποινική υπόθεση του οποίου θα εκδικάζονταν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Αγρίνιο.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τους δύο, απέδρασε και ένας 30χρονος Έλληνας, ο οποίος κρατείτο για ποινικές αποφάσεις, αλλά λίγες ώρες μετά την απόδραση παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Οι τρεις κρατούμενοι απέδρασαν χρησιμοποιώντας μια μεταλλική λίμα, με την οποία έκοψαν τους τέσσερις πύρους συγκράτησης του εσωτερικού πλέγματος και έναν πύρο του εξωτερικού προστατευτικού κιγκλιδώματος του παραθύρου. Στη συνέχεια βγήκαν στον προαύλιο χώρο του αστυνομικού τμήματος, και αφού πέρασαν από την περίφραξη, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο επισκεπτήριο πήγε μια… λίμα στον γιο της!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα, που κάνει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου,
προέκυψε ότι ο 22χρονος δραπέτης προμηθεύτηκε τη λίμα από την 49χρονη μητέρα του, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου. Η 49χρονη συνελήφθη και κατηγορείται για συνέργεια σε απόδραση…

Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις αστυνομικοί για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια.
Από αυτούς, δυο εκτελούσαν χθες το απόγευμα υπηρεσία αξιωματικού υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων και ο τρίτος καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας κατά τη νυχτερινή βάρδια.

Ακόμη με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ένας αστυνόμος Α΄, διοικητής του αστυνομικού τμήματος, ένας ανθυπαστυνόμος αξιωματικός υπηρεσίας της νυχτερινής βάρδιας και ένας υπαρχιφύλακας, που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού κρατητηρίων χθες το απόγευμα. Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους ένορκη διοικητική εξέταση.

Διαβάστε ακόμα:

“Βομβαρδίστηκε” από τόνους σκουπιδιών η Ξάνθη στο καρναβάλι

Διαμαρτυρία Κύπριων φοιτητών έξω από το κυπριακό προξενείο στη Θεσσαλονίκη – BINTEO

Λέσβος: Βούλγαρος έκλεψε δύο τόνους ελιές!

Κοσμοπλημμμύρα στο Γαλαξίδι για τα αλευρομουτζουρώματα – ΒΙΝΤΕΟ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε