Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε εξέλιξη μεγάλη δασική πυρκαγιά στα Γιάννενα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν και τον Σεπτέμβριο να δίνουν μάχη με τις φλόγες…

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το μεσημέρι, σε δασική και δύσβατη περιοχή κοντά στο χωριό Πέδες Κόνιτσας, στο βουνό Σμίλακος.

Από τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, πρόκειται για εμπρησμό, αφού η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα τουλάχιστον από δύο διαφορετικά σημεία.

Προσπάθειες για τον έλεγχο της φωτιάς γίνονται από πεζοπορώ τμήματα της Πυροσβεστικής, αλλά και αεροσκάφη που ρίχνουν συνεχώς νερό. Αυτή την ώρα έχουν καταφέρει να την θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Υπό έλεγχο στη Σάμο
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Κότσικα της Σάμου, πίσω από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Επί τόπου έσπευσαν όλες οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα εθελοντικά κλιμάκια από διάφορες περιοχές του νησιού. Από αέρος επιχείρησε άμεσα, στο πρώτο μέτωπο κοντά στον Κότσικα και κοντά στα σπίτια και τις αγροικίες, το ελικόπτερο και στην συνέχεια τα 2 αεροσκάφη που εδρεύουν στον αερολιμένα της Σάμου.

Η φωτιά προξένησε ζημιές σε αγροικίες και κάποιες κατοικίες ευτυχώς όμως μόνο εξωτερικά και χάρη στην αυτοθυσία των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων περιορίστηκε και τέθηκε γρήγορα υπό μερικό έλεγχο, μέχρι που έσβησε εντελώς.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο αμέσως μετά την κατάσβεση της φωτιάς από το pamesamo.gr:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε