Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Σάμου – Νερό έχει καλύψει τους δρόμους

Φώτο Samosbook.Blogspot com

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε και στην Σάμο η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το μεσημέρι όλη την χώρα, με το νησί να έχει κηρυχθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η θάλασσα για άλλη μια φορά κάλυψε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραλιακή της πόλης της Σάμου καθιστώντας την απροσπέλαστη από πεζούς και οχήματα.

Αργά χθες το βράδυ εφαρμόστηκε το σχέδιο Ξενοκράτης και ο στρατός τοποθέτησε κατά μήκος όλης της παραλιακής σακιά με άμμο για να οχυρωθούν τα καταστήματα που κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν. Το λιμενικό αλλά και η Αστυνομία ρύθμιζαν την κυκλοφορία κάνοντας εκτροπή των αυτοκινήτων από τους εσωτερικούς δρόμους.

Σήμερα η παραλιακή της Σάμου παρουσίαζε την ίδια εικόνα και το μεσημέρι τόσο το Βαθύ όσο και ο Άγιος Κωνσταντίνος κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού και στο συγκεκριμένο χωριό η θάλασσα έφτασε στα παραλιακά σπίτια ενώ βράχοι και πέτρες κάλυψαν το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων .

Επίσης σε αρκετά σημεία της εθνικής οδού Σάμος -Καρλόβασι η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία καθώς η θάλασσα λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν και φτάνουν τοπικά τα 10 μποφόρ καλύπτει τα οχήματα.

Στα ορεινά σημειώθηκε χιονόπτωση και τα συνεργεία της Νομαρχίας αλλά και του στρατού βρίσκονται σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου τους ζητηθεί.
   

Σάμος: Η θάλασσα ”σκεπάζει” το Βαθύ – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε