Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος – Πορεία διαμαρτυρίας των συγγενών

φωτό από neakriti
φωτό από neakriti

Η οικογένεια του 18χρονου εμμένει στις καταγγελίες της για τον άγριο ξυλοδαρμό του μέσα στο μέγαρο της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί του Ηρακλείου όμως από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι οι κάμερες δεν επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των συγγενών του.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου πραγματοποίησαν σήμερα συγγενείς και φίλοι του 19χρονου Κώστα Χαιρέτη, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας, μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, όπως καταγγέλλει η οικογένειά του.

    Οι συγγενείς του 18χρονου ζητούν να μάθουν τα ονόματα των αστυνομικών που είχαν βάρδια το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, έγινε ο ξυλοδαρμός.

    Η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ έχει καταστήσει σαφές ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, ενώ συνεχίζεται η ΕΔΕ που έχει διατάξει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

    Αντιπροσωπεία των συγγενών συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Μ. Κοντοδιάκο και το απόγευμα με τον γενικό αστυνομικό επιθεωρητή Κρήτης, υποστράτηγο Μ. Παραβολιδάκη, ο οποίος διαβεβαίωσε τους συγγενείς του νεαρού για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του νεαρού, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο 18χρονος Κ. Χαίρετης που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο νοσοκομείο,παρουσιάζει επιδείνωση και αναμένεται να μεταφέρθεί στο Αρεταίειο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε νέο γύρο εξετάσεων.

Ο νεαρός κάνει συνεχώς εμετούς,  ενώ φέρει πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται όπως γράφει το cretalive.gr η έρευνα εισαγγελικών και αστυνομικών άρχων για να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τις «περίεργες συνθήκες» κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε βαρύτατα ο άτυχος νέος.

Στο αστυνομικό μέγαρο μετέβη πάντως χθες η προϊστάμενη της εισαγγελίας Ηρακλείου Σταυρούλα Στεφανάτου η οποία έχει δώσει εντολή για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης του σοβαρού τραυματισμού του 18χρονου από τις Ατσιπάδες.

Νωρίτερα και πριν η εισαγγελική λειτουργός πάει στην έδρα της αστυνομίας στο Ηράκλειο, η θεία του 18χρονου, Ελένη Χαίρετη, είχε υποβάλει αίτημα στην εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στο αστυνομικό μέγαρο στα Δύο Αοράκια και κατέγραψαν την παρουσία των πέντε νεαρών από τη στιγμή που προσήχθησαν από άνδρες του ΤΑΕ Ηρακλείου και της ΟΕΑ, μέχρι και την αποχώρηση των τεσσάρων από εκεί.

Αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι «το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν δεν δείχνει κάτι το μεμπτό. Δείχνει τους νεαρούς να εισέρχονται και να αποχωρούν κανονικά, ενώ τους δείχνει επίσης και να βρίσκονται έξω από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας της Υ.Α Ηρακλείου, περιμένοντας να τους γίνει εξακρίβωση στοιχείων».

Το υλικό από τις κάμερες δεν αποκλείεται να είδε χθες και η εισαγγελέας, είναι άγνωστο όμως το συμπέρασμα που η ίδια έβγαλε βλέποντας τις καταγεγραμμένες εικόνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υλικό που κατέγραψε η Αστυνομία το πήρε μαζί φεύγοντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 18χρονου προσανατολίζεται πάντως να ορίσει τεχνικό πραγματογνώμονα , ώστε να εξετάσει κι εκείνος το υλικό από τις κάμερες της Αστυνομίας.

Αναφορικά με την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για το περιστατικό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ που ανέλαβε την υπόθεση – υπηρετεί στην Α.Λασιθίου- πήγε χθες στον Πύργο όπου κατέθεσε τουλάχιστον ο ένας εκ των νεαρών που είχαν προσαχθεί τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Σταδιακά θα καλούνται για κατάθεση οι υπόλοιποι της πάρεας του 18χρονου, αλλά και οι αστυνομικοί που ήταν υπηρεσία εκείνη την ημέρα στο μέγαρο της ΕΛΑΣ και οι άνδρες της ΕΛΑΣ που ήταν παρόντες κατά την προσαγωγή των
πέντε νεαρών.

Στο Ηράκλειο προχθές και χθες έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το περιστατικό από νεαρούς στο κέντρο της πόλης

Διαβάστε επίσης: 18χρονος χαροπαλεύει μετά από άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς! Tι καταγγέλει στο Newsit η μάνα – Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το ασθενοφόρο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε