Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε πύρινο κλοιό και πάλι η Κέρκυρα – Για εμπρησμό κάνουν λόγο οι αρχές

Σε πύρινο κλοιό και πάλι η Κέρκυρα – Για εμπρησμό κάνουν λόγο οι αρχές

Πριν προλάβουν να ξεχάσουν τις τελευταίες φωτίες, τρέχουν να σβήσουν καινούρια πύρινα μέτωπα που απειλούν το νησί.

Στόχος εμπρηστών έγινε και πάλι η Κέρκυρα, με τους πυροσβέστες να παλεύουν να σβήσουν τα 10 μέτωπα που ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα στα νότια του νησιού.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν από τις πέντε και στη συνέχεια, εμφανίζονταν πύρινα μέτωπα ανά δέκα λεπτά. Καίγονται δασικές εκτάσεις στις περιοχές  στην Κάτω Μεσογγή, στο Χλομό, στον Άγιο Γόρδιο, το Περιβόλι και τις Βιταλάδες, ενώ σε κάποια σημεία η φωτιά απειλεί άμεσα κατοικίες.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ ρίψεις νερού από αέρος κάνουν 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ.

Σε εγρήγορση η πυροσβεστική υπηρεσία καθώς το νησί δεν είναι η πρώτη φορά που καίγεται από πρόθεση και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ήδη, 30χρονος βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας για τον πύρινο εφιάλτη που προκάλεσε στις αρχές του μήνα με την διακιολογία ότι ήθελε να βλέπει τ’αεροπλάνα να πετούν.

Μαζί με τους πυροσβέστες, μάχη με τις φλόγες δίνουν και οι κάτοικοι με κάθε μέσο για να προστατέψουν τις περιουσίες τους, που τις βλέπουν για μία ακόμη φορά να καίγονται.

Ήδη ο Δήμος Κέρκυρας έχει προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών υδροφόρων με τους ιδιοκτήτες τους να συμβάλλουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ το Δημαρχείο παραμένει ανοικτό προκειμένου να γίνει συντονισμός της επιχείρησης από πλευράς της Τ.Α.

Διαβάστε επίσης:

Πύρινος εφιάλτης στην Κέρκυρα – Προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό

Φωτιά και στη Σκόπελο – Για τρίτη μέρα στις φλόγες η Κέρκυρα

Που υπάρχει σήμερα κίνδυνος πυρκαγιάς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε