Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σε ύφεση η φωτιά στο Άγιο Όρος – Έτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες του Δεκαπενταύγουστου είναι η Ουρανούπολη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ωστόσο, εξακολουθούν να επιχειρούν για έκτη συνεχή μέρα μεγάλες χερσαίες δυνάμεις στο Άγιο Όρος…

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε εξέλιξη βρίσκονται διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε δύσβατα σημεία, αλλά εκτιμάται ότι σύντομα θα τεθούν υπό έλεγχο.

Στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται 119 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 61 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην περιοχή παραμένουν εθελοντές και δυνάμεις του στρατού. Τα εναέρια μέσα δεν κάνουν ρίψεις σήμερα, καθώς κάτι τέτοιο δεν κρίνεται απαραίτητο στην παρούσα φάση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν μεμονωμένες αναζωπυρώσεις, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Γεμάτα τα ξενοδοχεία στην Ουρανούπολη

Με την πληρότητα στα ξενοδοχεία της να φτάνει ήδη στο 100% και με καθαρή, πλέον, ατμόσφαιρα, μετά την ύφεση της καταστροφικής πυρκαγιάς των τελευταίων ημερών, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους τουρίστες και του Δεκαπενταύγουστου η προ του Άθω περιοχή στη Χαλκιδική.
Μάλιστα, στη φετινή σεζόν, την Ουρανούπολη, την Αμμουλιανή και την Ολυμπιάδα επισκέπτονται και τουρίστες από νέες -για την περιοχή- αγορές, όπως από τη Βόρεια Ιταλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Ποιος είναι ο απολογισμός, για τον τουρισμό, της καταστροφικής πυρκαγιάς, που ξέσπασε στις 9 Αυγούστου στην περιοχή, κατακαίγοντας -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Όρους;

Σύμφωνα με τη διευθύντρια Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Προ του Άθω, Μαρία Παππά, η επίπτωση στον τουρισμό της περιοχής ήταν ελάχιστη. Ακόμη και οι τουρίστες που έφυγαν προληπτικά από τα ξενοδοχεία της προσωρινά εκκενωμένης ζώνης το πρωί της 9ης Αυγούστου, επέστρεψαν το βράδυ της ίδιας ημέρας για να συνεχίσουν τις διακοπές τους.

«Οι απώλειες κρατήσεων και οι ακυρώσεις που είχαμε ήταν ελάχιστες, σε αντίθεση βέβαια με την επίπτωση στα περιουσιακά στοιχεία των κατοίκων της περιοχής. Οι ίδιοι άνθρωποι που το καλοκαίρι ασχολούνται με τον τουρισμό, τον υπόλοιπο χρόνο έχουν τα χωράφια τους, τους ελαιώνες, τα μελίσσια τους και πολλά από αυτά πλέον δεν υπάρχουν, μετά την πυρκαγιά», εξηγεί.

Διαβάστε ακόμα:

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Άγιο ‘Ορος

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε