Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σεισμός Λέσβος: “Είναι σπάνιο να έχουμε σμήνος από σεισμούς 5 ρίχτερ στην Ελλάδα” λέει ο ο Χουλιάρας

Σεισμός Λέσβος: “Είναι σπάνιο να έχουμε σμήνος από σεισμούς 5 ρίχτερ στην Ελλάδα” λέει ο ο Χουλιάρας

“Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι γεγονός ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι σε εγρήγορση και η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί το φαινόμενο με μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι σπάνιο να έχουμε σμήνος από σεισμούς 5 ρίχτερ στην Ελλάδα και προσωπικά δίνω ιδιαίτερο ενδιαφέρον” δήλωσε ο Διευθυντης Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γερασιμος Χουλιάρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός μεγέθους 5 ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα είχε εστιακό βάθος μόλις τα 5 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρό του ήταν 56 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Μυτιλήνης, στην περιοχή της Μικρασιατικής Τρωάδας απέναντι από τη βόρεια Λέσβο.

Πρόκειται για τον τέταρτο σεισμό με ένταση πάνω από πέντε ρίχτερ την τελευταία εβδομάδα και πάντα το ίδιο επικεντρο…

Ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσαν οι επιστημονικοί φορείς για τον σεισμό που καταγράφηκε πριν από μια περίπου ώρα στην περιοχή της Μυτιλήνης.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνεται ότι «σήμερα στις 15:48 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 273Χλμ ΒΑ της Αθήνας.Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 60Χλμ ΒΔ της Μυτιλήνης»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε