Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σεισμός στην Κω: Αγωνία για τους τραυματίες – Η κατάσταση της υγείας τους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι τέσσερις πολυτραυματίες από τον σεισμό στο νησί της Κω. Σύμφωνα με ανακοίνωση…

του Νοσοκομείου οι δύο αλλοδαποί τραυματίες νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι δύο Έλληνες ( άνδρας και γυναίκα ) σε κλινικές του Νοσοκομείου.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου η κατάσταση της υγείας τους έχει ως εξής: ”Ο άνδρας, 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), έχει ξυπνήσει, είναι σε ήπια καταστολή σε βελτιούμενη κατάσταση. Αναμένεται να υποβληθεί σε ορθοπεδικό χειρουργείο στο δεξί του χέρι.

Ο άνδρας, 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η κλινική του κατάστασή είναι σημαντικά βελτιωμένη και αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου. Ο άνδρας, 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική για παρακολούθηση. Η γυναίκα, 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική, η κατάστασή της είναι καλή. Εφόσον οι σημερινές εξετάσεις είναι καλές, αναμένεται σύντομα να λάβει εξιτήριο.

Η καταγραφή των ζημιών στην Κω

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου συγκροτήθηκε επιτροπή για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα έντονα σεισμικά φαινόμενα και υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Έργο της επιτροπής είναι η άμεση καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε επιχειρήσεις στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κω ως εξής:

  • α) Ζημιές σε κτιριακές υποδομές, επαγγελματικούς χώρους και συναφείς εγκαταστάσεις.
  • β) Ζημιές σε μηχανολογικό εξοπλισμό, εμπορεύματα, πρώτες ύλες κλπ.

 

Το έργο της επιτροπής θα ξεκινήσει άμεσα και τα πρακτικά θα υποβληθούν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2017.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε