Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός στην Κω: Αυτοί είναι οι 4 τραυματίες που διακομίστηκαν στην Κρήτη – Όλοι διασκέδαζαν σε μπαρ [pics]

ΦΩΤΟ από το ekriti.gr
ΦΩΤΟ από το ekriti.gr

Αγωνία για τη ζωή τους, μετά τον φονικό σεισμό που σάρωσε την Κω. Από νωρίς το πρωί είναι επί ποδός το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού…

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί η επιχείρηση αερομεταφοράς στην Κρήτη, τεσσάρων ατόμων που τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης που έπληξε την Κω. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος C 130 από το σεισμόπληκτο νησί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», απ΄ όπου τους παρέλαβαν μονάδες του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τους τραυματίες, ένας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος, ένας ακρωτηριασμένος στο πόδι, ένας με κατάγματα και ένας τραύμα στο κεφάλι.

Από νωρίς το πρωί είναι επί ποδός το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που εφημερεύει, όσο και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Όπως δήλωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Τάσος Τασσόπουλος, το νοσοκομείο είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για την παροχή ιατρικής φροντίδας στους τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο Έλληνες και δύο τουρίστες, ηλικίας από 22 έως 28 χρόνων οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την διάρκεια του σεισμού έντασης 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την ώρα που διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής.

Τα περιστατικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Κρήτης, Μάγδας Ζεάκη στο cretapost, αφορούν «έναν τραυματία που φέρει υπαραχνοειδής αιμορραγία στον εγκέφαλο και είναι διασωληνομένος, ένας ακρωτηριασμός κάτω άκρου από το σημείο της κνήμης, ένας καταγματίας κι ένας με πρόβλημα στον οφθαλμό». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρίστας που έχει υποστεί ακρωτηριασμό φέρει τραύματα και στο δεύτερο πόδι του ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του διασωληνωμένου.

Πηγή: cretapost.gr, ekriti.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε