Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός στην Κω: Η πιο δύσκολη μάχη για τους τραυματίες – Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες από τον σεισμό στην Κω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν χθες στο Ηράκλειο. Πρόκειται για τον Σουηδό και το Νορβηγό, ενώ οι δύο Έλληνες είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου Γιάννη Τασσόπουλου:

Ο άνδρας, 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας υποβλήθηκε αργά το απόγευμα σε ορθοπεδικό χειρουργείο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε καταστολή, διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

Ο άνδρας, 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται, σε καταστολή, διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη. Ο άνδρας, 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο, υποβλήθηκε χθες αργά το απόγευμα σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική.

Η γυναίκα, 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική. Το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών.

Πηγή: ekrti

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε