Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σέρρες: Ανατροπή λεωφορείου με τραυματισμένους μαθητές και γονείς – Οι πρώτες εικόνες από τα Αγγίστα [pics, vids]

ΦΩΤΟ από infonews24.gr
ΦΩΤΟ από infonews24.gr

– Αποκαλυπτικές εικόνες στο σημείο της ανατροπής του λεωφορείου που μετέφερε γονείς και μαθητές
– Τραυματίστηκαν 8 παιδιά δημοτικού που πήγαιναν σχολική εκδρομή στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης
– Ασυνείδητος οδηγός νταλίκας έκλεισε το δρόμο στο λεωφορείο και δεν σταμάτησε να βοηθήσει τα παιδιά
– Σε συναγερμό τα νοσοκομεία Καβάλας, Δράμας και Σερρών όπου διακομίστηκαν όλοι οι τραυματίες
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Στα νοσοκομεία των Σερρών, της Καβάλας και της Δράμας μεταφέρθηκαν οι τραυματίες μαθητές και συνοδοί τους, που επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο, το οποίο ανετράπη το πρωί στο 39ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σερρών – Καβάλας, κοντά στο χωριό Αγγίστα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τουλάχιστον 16 άτομα, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, μεταφέρθηκαν στα παραπάνω νοσοκομεία, οι περισσότεροι με τραύματα, που δεν εμπνέουν ανησυχία και κάποιοι για προληπτικούς λόγους προκειμένου να εξεταστούν. Τα τραύματα εντοπίζονται σε χέρια, πόδια και πρόσωπα. Κατά τις ίδιες πηγές, στο λεωφορείο επέβαιναν 18 μαθητές διαφόρων τάξεων του δημοτικού σχολείου Βαμβακόφυτου Σερρών και 17 ενήλικες, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, ενώ προορισμός τους ήταν η Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Άλλοι μαθητές του ίδιου δημοτικού επέβαιναν σε δεύτερο -προπορευόμενο- λεωφορείο.

Η ανατροπή συνέβη στις 08.40 το πρωί κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Σερρών, ενώ επί τόπου έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, περιπολικά της Αστυνομίας και πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους που χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν δύο άτομα.

Τα περισσότερα παιδιά κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο μόνα τους, ενώ τα υπόλοιπα απεγκλωβίστηκαν από αστυνονικούς και πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο γρήγορα. Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του λεωφορείου, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος.Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο μετέβησαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική…

Οι μαθητές είναι από δημοτικό του Βαμβακόφυτου Σερρών και επρόκειτο να κάνουν μια εκπαιδευτική εκδρομή, ενώ πολλά παιδιά συνοδεύονταν από τους κηδεμόνες τους. Πρόκειται για λεωφορείο με τελικό προορισμό το Πόρτο Λάγος της Ξάθης…

 

Όλα δείχνουν ότι πηγή του κακού ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες στο σημείο, αλλά και ένας ασυνείδητος οδηγός νταλίκας που μετά το ατύχημα επιτάχυνε και εγκατέλειψε τους τραυματίες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι φορτηγό έκλεισε το δρόμο στο λεωφορείο, που βγήκε από το δρόμο με αποτέλεσμα να ανατραπεί και κάποια από τα παιδιά να τραυματιστούν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα σύρθηκε για κάποια μέτρα στην άσφαλτο. Ο οδηγός της νταλίκας διέφυγε και αναζητείται. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών που δεν βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο αλλά και οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων…

Λίγο μετά τις 10.00 έφτασε στο νοσοκομείο Δράμας ο πρώτος τραυματισμένος μαθητής με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς. Θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ κοντά του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς του. Από τα υπόλοιπα παιδιά, ένα έχει υποστεί κάταγμα, ενώ τα υπόλοιπα έχουν τραυματιστεί ευτυχώς πιο ελαφρά.

Εν τω μεταξύ, προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων παρατηρούνται από νωρίς στη Θεσσαλονίκη, όπου το σκηνικό του καιρού είναι φθινοπωρινό, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές που κατά διαστήματα συνοδεύονται από καταιγίδες. Με χαμηλές ταχύτητες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης. Δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες και σε κάποια σημεία χρειάζεται προσοχή, διότι η βροχή παρέσυρε φερτά υλικά, ενώ σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με την Τροχαία, έως αυτή την ώρα δεν λειτουργούν τα φανάρια στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Καυτανζόγλου, στη Βούλγαρη, και στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης. Λόγω τις ολισθηρότητας του οδοστρώματος σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις οχημάτων, με υλικές μόνο ζημιές.

Εξάλλου, οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών έχουν προκαλέσει προβλήματα σε τμήμα της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, όπου από τις προηγούμενες μέρες εκτελούνται έργα συντήρησης και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Πηγή Φωτό: infonews24.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε