Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σέρρες: Έξαλλος ο μητροπολίτης με τον ”προφήτη” Ζουρούμπαμπελ!

Σέρρες: Έξαλλος ο μητροπολίτης με τον ”προφήτη” Ζουρούμπαμπελ!

«Παρανοϊκό» χαρακτηρίζει ο μητροπολίτης Σιντικής κ.κ. Μακάριος τον αυτοαποκαλούμενο προφήτη που ακούει στο όνομα Ζουρούμπαμπελ ή Μάικ…

και πριν από ένα χρόνο εγκατάλειψε τις Η.Π.Α. και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Φαιά Πέτρα του δήμου Σιντικής προκειμένου να διασωθεί όπως ο ίδιος αναφέρει από την συντέλεια του κόσμου.

«Ο δημιουργός μου είπε να φύγω από τις ΗΠΑ και να έρθω στη Φαιά Πέτρα που είναι ένας ευλογημένος τόπος για να γλυτώσω από τη συντέλεια του κόσμου που έρχεται στις 19 Ιουλίου του 2012», δηλώνει ο αυτοαποκαλούμενος προφήτης Ζουρούμπαμπελ που ζει εδώ και ένα χρόνο σε ένα μικρό αγρόκτημα με τη σύντροφό του και την κόρη της εκτρέφοντας κότες και γαλοπούλες και καλλιεργώντας ζαρζαβατικά, ενώ παράλληλα ανεβάζει τις… προφητείες του διαδικτυακά στο YouTube.

Οι κάτοικοι του μικρού χωριού της Φαιάς Πέτρας δηλώνουν πως δεν ενοχλούνται από την παρουσία του κι ενώ αμφισβητούν τις προφητείες του, εντούτοις δεν κρύβουν την περιέργειά τους για το τι πρόκειται να συμβεί τον ερχόμενο Ιούλιο. ”Ο καθένας έχει τα δικά του πιστεύω. Δε μας ενοχλεί, ζούμε μαζί του ειρηνικά, έχουμε όμως απορία τι θα γίνει και αν γίνει”, λένε κάτοικοι του χωριού.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Σιντικής κ.κ. Μακάριος δεν κρύβει την ανησυχία του για το θέμα και την επικινδυνότητα που κρύβει το όλο ζήτημα. ”Δεν ξέρουμε αν ο συγκεκριμένος κύριος είναι φυγόποινος, τρελός ή ακόμη και επικίνδυνος, φοβάμαι για άλλα πράγματα”, λέει με νόημα ο μητροπολίτης.

Πριν από ένα μήνα ο Ζουρούμπαμπελ επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Σιντικής, του ανακοίνωσε πως είναι προφήτης και του μίλησε για τη συντέλεια του κόσμου και τα οράματα που έχει, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. Ο μητροπολίτης τού απάντησε ότι πρέπει να αρχίσει να προσεύχεται και να σταματήσει να μεταφέρει τις ιδέες που έχει.

Η δράση όμως του Ζουρούμπαμπελ δεν σταμάτησε οπότε ο μητροπολίτης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση προς το ποίμνιό του την περασμένη Κυριακή, ενώ την ερχόμενη Τρίτη πρόκειται να μεταβεί στη Φαιά Πέτρα προκειμένου να διατελέσει Μέγα Εσπερινό και να καθοδηγήσει το ποίμνιό του.

  

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε