Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σέρρες: Κοπάδι αγριογούρουνων έπεσε σε αδρευτικό κανάλι!

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Περίπου 30 αγριογούρουνα από τα συνολικά 50 κατάφεραν να βγούνε ζωντανά, ύστερα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αρμοδίων φορέων…

από το αρδευτικό κανάλι που έπεσαν στο δήμο Βισαλτίας Σερρών, στην περιοχή των δημοτικών διαμερισμάτων Δημητριτσίου και Βέργης.

Το κοπάδι των αγριογούρουνων αποπροσανατολίστηκε και αφού διέσχισε το όρος Βερτίσκο, βρέθηκε στα πεδινά και κατέληξε το πρωί στο μεγάλο αρδευτικό κανάλι. Για τη διάσωση των γουρουνιών επιχείρησαν κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών και Νιγρίτας, υπάλληλοι του δασαρχείου, κάτοικοι της περιοχής, καθώς και μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου, που έσπευσαν άμεσα.

Τα διασωθέντα αγριογούρουνα θα μεταφερθούν αύριο στο εκτροφείο θηραμάτων της Χρυσοπηγής, ενώ για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τον δασάρχη Νιγρίτας Φίλιππο Στολιάνη, στην περιοχή θα ισχύσει από αύριο η απαγόρευση του κυνηγιού.

Εξάλλου στο σημείο θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας θηροφύλακες, καθώς στο αρδευτικό κανάλι εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένο ένα αγριογούρουνο με τα μικρά του.
  

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε