Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Σέρρες: Μαζικές καταλήψεις σε σχολεία λόγω συγχωνεύσεων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με καταλήψεις απαντούν γονείς και μαθητές σχολείων του νομού Σερρών στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις σχολείων…

της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τους αναλυτικούς πίνακες του υπουργείου, στο νομό Σερρών συγχωνεύονται 15 σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 33 σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 Tο πρωί, μαθητές του γυμνασίου Γαζώρου, προχώρησαν σε κατάληψη, έχοντας στο πλευρό τους, τούς γονείς τους και γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου του χωριού, καθώς και άλλους συγχωριανούς τους, αντιδρώντας στη συγχώνευση της σχολικής μονάδας τους στο γυμνάσιο της Ν. Ζίχνης .

Έντονα αντέδρασαν και κάτοικοι της Πρώτης Σερρών, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας το δημοτικό σχολείο της περιοχής να συγχωνευτεί με το σχολείο της Κρηνίδας.

Στο μεταξύ ένταση σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Σερρών, όταν γονείς μαθητών του Λυκείου Ν. Σκοπού συγκεντρώθηκαν, αντιδρώντας στη συγχώνευση του σχολείου τους με το Λύκειο Πεντάπολης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε