Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σέρρες: Πετροπόλεμος και συλλήψεις για τη χωματερή!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους του Παλαιοκάστρου και αστυνομικούς…

επικράτησε το μεσημέρι στην περιοχή της Νεράιδας, κατά την έναρξη των εργασιών για το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).

Κάτοικοι του Παλαιοκάστρου, που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ΧΥΤΥ στην περιοχή τους, προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τα σκαπτικά μηχανήματα και τους εργάτες, ενώ στράφηκαν με πέτρες και κατά των περιπολικών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 11 ατόμων, ενώ αναγκαία κρίθηκε και η διακομιδή ενός νεαρού στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, που λιποθύμησε από την ένταση, που επικράτησε.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, Δημήτρη Τσώτα, εις βάρος των 11 συλληφθέντων θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Σερρών. “Να επικρατήσει η λογική και να αντιδρούν με νόμιμα μέσα”, τόνισε ο κ. Τσώτας.

Οι κάτοικοι του Παλαιοκάστρου έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικράτειας, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εγκατάσταση ΧΥΤΥ στην περιοχή τους και αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης στις 2 Ιουνίου. Ωστόσο, η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε, κατόπιν απόφασης της ΓΓ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμα: Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΧΥΤΑ για τον Καλλικράτη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε