Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σέρρες: Πηγαίνουν στη Βουλγαρία για να ψωνίσουν αρνί!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

20% πάνω οι τιμές για το Πασχαλινό τραπέζι – Καθημερινά, Έλληνες καταναλωτές πηγαίνουν για ψώνια στη Βουλγαρία…

Οι Σερραίοι, κυρίως από τα χωριά, ψωνίζουν τον πατροπαράδοτο οβελία από κρεοπωλεία της Βουλγαρίας. Εκεί το αρνάκι πωλείται προς 6€/κιλό και το κατσικάκι προς 6,5€/κιλό. Οι καταναλωτές δηλώνουν αγανακτισμένοι από τις τιμές και τονίζουν πως το ταξίδι στη γειτονική Βουλγαρία, είναι η μοναδική τους διέξοδος… 

Οι τιμές των προϊόντων που σχετίζονται με το πασχαλινό τραπέζι, είναι φέτος κατά 20% υψηλότερες σε σχέση με πέρσι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο μικροπωλητών του νομού Σερρών Άγγελο Καλαϊτζή, οι τιμές στα λαχανικά θα παρουσιάσουν αύξηση τη Μεγάλη Εβδομάδα, όχι λόγω έλλειψης προϊόντων – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – αλλά “λόγω εορτών”. 

Οι μεγάλες ντομάτες από 1,30 ευρώ το κιλό που ήταν πέρσι, φέτος θα φτάσουν τα 1,65 και οι μικρές, από 80 λεπτά το 2009 θα φτάσουν το φετινό Πάσχα στα 1,25€. Επίσης, το μαρούλι από 80 λεπτά το κιλό θα… αναρριχηθεί στα 1,20 ευρώ, τα λεμόνια από 1 ευρώ θα αγγίξουν τα 1,80€ το κιλό, ενώ οι πατάτες από 60 λεπτά θα πωλούνται 0,75€ το κιλό.

Οι αυξήσεις δε σταματούν στα λαχανικά. Ανοδική πορεία καταγράφουν και οι τιμές των αμνοεριφίων. Οι τιμές των ντόπιων κρεάτων θα κυμανθούν γύρω στα 10,50 ευρώ το κιλό για τα αρνιά (πέρσι ήταν μεταξύ 9,50 και 9,80) και 11,50€ για τα κατσίκια (πέρσι έφτασαν τα 9,90).

Σε ό,τι αφορά τώρα στις τιμές των πασχαλινών τσουρεκιών, αυτές θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Αρτοποιών – Ζαχαροπλαστών Γιάννη Παπαδόπουλο. Όπως είπε, η τιμή του τσουρεκιού θα κυμανθεί και φέτος από 8 έως 12 ευρώ το κιλό, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε