Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σκιάθος: Κατέρρευσε στην παραλία η Σόνια Αρμακόλα – Οι κινήσεις της σεφ και οι αυτόπτες μάρτυρες που διχάζουν [pics]

ΦΩΤΟ από taxydromos.gr
ΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Η νεαρή μητέρα δύο ανήλικων παιδιών άφησε με αναπάντεχο τρόπο την τελευταία της πνοή. Οι αυτόπτες μάρτυρες πέφτουν σε αντιφάσεις που βάζουν σε σκέψεις…

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αναβιώνει η υπόθεση του θανάτου της 39χρονης σεφ από το Δίστομο, Σόνιας Αρμακόλα. Της άτυχης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών που έχασε τη μάχη με τη ζωή, μετά από νοσηλεία 8 ημερών, στην Μονάδα Εντατική Θεραπείας του νοσοκομείου Βόλου. Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, είναι ο οδηγός της μηχανής, από την οποία έπεσε η Σόνια τα ξημερώματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2015. Η γλυκιά σεφ, καταγόταν και έμενε στο Δίστομο. Το καλοκαίρι του 2015 αποφάσισε να εργαστεί σε εστιατόριο της Σκιάθου, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για τα φροντιστήρια των παιδιών της. Δύο μέρες πριν τη λήξη της καλοκαιρινής σεζόν και ενώ η Σόνια είχε βγάλει εισιτήρια για να επιστρέψει στο Δίστομο, συνέβη το μοιραίο. Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα ξημερώματα της 11ης Σεπτεμβρίου η Σόνια τελείωσε από τη δουλειά της και παρέα με τρία ακόμη άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα αποφάσισαν να πιουν ένα ποτό σε μπαρ του νησιού.

Στις 04:00 τα ξημερώματα, η παρέα αποφάσισε να συνεχίσει τη βραδιά της, πηγαίνοντας με τα μηχανάκια, σε μια παραλία, λίγο έξω από τη Χώρα της Σκιάθου. Στο ένα μηχανάκι επέβαινε η Σόνια ως συνεπιβάτιδα και οδηγός ήταν ο ένας άνδρας της παρέας και στο άλλο επέβαιναν τα άλλα δύο άτομα. Κατά τη διαδρομή τους προς τη παραλία, σύμφωνα με τον οδηγό της μηχανής, η Σόνια σηκώθηκε από τη σέλα, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, ο οδηγός έχασε την ισορροπία, χτύπησε σε μια λακούβα και έπεσαν κάτω. Τότε, όπως κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες η Σόνια σηκώθηκε από το έδαφος, μόνο με κάποιες εκδορές στο σώμα, χωρίς να διαμαρτύρεται για χτύπημα ή πόνο στο κεφάλι. Οι δυο τους επιβιβάστηκαν και πάλι στο μηχανάκι και συνέχισαν μαζί με τα άλλα δύο άτομα την πορεία τους, προς την παραλία. Λίγη ώρα μετά και ενώ βρισκόντουσαν στην παραλία, η Σόνια έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού από τη γυναίκα της παρέας.

ΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου η Σόνια παρέμεινε για 4 με 5 ώρες μέχρι που αποφασίστηκε η διακομιδή της στο νοσοκομείο Βόλου καθώς η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν πως η Σόνια είχε ένα μεγάλο αιμάτωμα στο κεφάλι και υπεβλήθει σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Η άτυχη μητέρα, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά της, επτά ημέρες μετά της επέμβαση.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, στον οδηγό της μηχανής, δεχόμενος ότι ο θάνατος της Σόνιας ήταν αποτέλεσμα τροχαίου. Οι συγγενείς της, ωστόσο, πιστεύουν πως το αιμάτωμα στο κεφάλι, επήλθε από άλλη, προγενέστερη του τροχαίου, πράξη και αναμένεται να καταθέσουν μήνυση για ανθρωποκτονία, από πρόθεση, κατ΄ αγνώστων. Όπως υποστηρίζουν, υπάρχουν πολλές αντιφάσεις στις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων ενώ δεν γίνεται όπως λένε, η Σόνια να έπεσε από το μηχανάκι, να υπέστη ένα τόσο σοβαρό αιμάτωμα στο κεφάλι και να συνέχισε κανονικά τη βραδιά της.

”Κάτι περίεργο κρύβεται. Πάνε να κλείσουν το θέμα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τα στοιχεία που ανατρέπουν τα δεδομένα” δηλώνει ο γαμπρός της 39χρονης Κώστας Τσάκαλος. Για βιασύνη μιλά και ο δικηγόρος της οικογένειας που ζητάει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Πληροφορίες: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε