Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκόπελος: “Πράσινη Δράση – Καθαρά Δάση”

Σκόπελος: “Πράσινη Δράση – Καθαρά Δάση”

Σκοπός η αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος…

Στη Σκόπελο συνεχίζεται η πιλοτική, εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Πρόκειται για το πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών ώστε να συνεργαστούν με περιβαλλοντικές οργανώσεις,  για την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος. 

Στη δράση της Σκοπέλου συμμετέχουν εκπρόσωποι από περίπου 20 εθελοντικές οργανώσεις και συλλόγους από τη νησί, αλλά και από τη Σκιάθο, καθώς και εργαζόμενοι των δημοτικών αρχών και της πυροσβεστικής και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Αλοννήσου Βόρειων Σποράδων. 

Ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος υλοποιείται σε συνεργασία με το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων και έτσι, στον καθαρισμό των δασικών διαδρομών του νησιού λαμβάνουν μέρος μαθητές και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλα τα σχολεία του νησιού, ακόμη και από τα νηπιαγωγεία.

Οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν και καθάρισαν τις δασικές διαδρομές,  από τη Σκόπελο προς το Γλιστέρι και από το Δρακοντόσχησμα έως Αμάραντο και Αγνώντα, απομακρύνοντας ξερά κλαδιά, χόρτα και σκουπίδια και διανοίγοντας μονοπάτια.
 Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία βοηθά τη φυσική αναγέννηση του δάσους, μειώνει τον κίνδυνο της εξάπλωσης της φωτιάς και παράλληλα ενισχύει τον περιπατητικό τουρισμό. 
Το Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στην εθελοντική προσφορά των πολιτών, οι οποίοι θα καθαρίσουν τις διαδρομές από Γλώσσα προς Άγιο Γιάννη, από την Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας προς τον Άγιο Ταξιάρχη, αντίστοιχα. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε