Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

“Σκοτώνονται” οι κληρονόμοι του Αλέξανδρου Μπακατσέλου – Οι αλλαγές στη διαθήκη, το εξώδικο και η… απόλυση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Εμφύλιος πόλεμος» με πολύ παρασκήνιο έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους κληρονόμους του Αλέξανδρου Μπακατσέλου, μετά το άνοιγμα της διαθήκης του επιχειρηματία.

Οι αλλαγές που διαπιστώθηκαν στην τελευταία διαθήκη του εκλιπόντος επιχειρηματία Αλέξανδρου Μπακατσέλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 11 Αυγούστου 2016, πυροδότησε εντάσεις ανάμεσα στα μέλη της ισχυρότερης ίσως επιχειρηματικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης.

Ήδη ο εγγονός του επιχειρηματία, ο οποίος έχει και το όνομα του, «απάντησε» με εξώδικη διαμαρτυρία όταν διαπίστωσε ότι η τελευταία ιδιόχειρη διαθήκη του παππού του είναι «αλλαγμένη» σε σχέση με την αρχική.

Το εξώδικο

«Είχα πληροφορηθεί από τον παππού μου πώς εκτός των όσων αναφέρονται στις διαθήκες, είχε στην κατοχή του και πολλά άλλα όπως καταθέσεις σε ελληνικά και ξένα πιστωτικά ιδρύματα, μετοχές τιμαλφή, σκάφη αναψυχής. Καλείσθε να μου γνωστοποιήσετε εγγράφως το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που είχε ο παππούς μου Αλέξανδρος Μπακατσέλος κατά τη στιγμή που απεβίωσε» αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία που κοινοποιήθηκε στη σύζυγο του επιχειρηματία Τίμη Μπακατσέλου και στους δύο γιους του Νικόλα και Γιώργο Μπακατσέλο.

«Εισέπραξε»… απόλυση!

Ωστόσο ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ο…νεότερος, αντί απάντησης φέρεται να «εισέπραξε» την απόλυσή του από το εργοστάσιο της Pyramis, στο οποίο είχε προσληφθεί από τον παππού του. Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις κοινοποιήθηκε το εξώδικο καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας του και πλέον είναι άνεργος ενώ παραμένει στο «σκοτάδι» σχετικά με τα ακριβή περιουσιακά στοιχεία του παππού του.

Η αλλαγή στη διαθήκη

Όπως διαπιστώθηκε ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος είχε συντάξει την πρώτη του διαθήκη στις 19 Αυγούστου 2008 και στη συνέχεια φέρεται να την άλλαξε στις 7 Νοεμβρίου 2014. «Στα τέλη του 2016 πληροφορήθηκα και παρέλαβα τις δύο ιδιόγραφες διαθήκες του παππού μου. Έκπληξη και μεγάλη απορία μου προξένησε το γεγονός πως ενώ πρόκειται για δύο ολόιδιες διαθήκες μέχρι την σελίδα εννιά εν συνεχεία αλλάζουν άρδην, όσον αφορά την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων του παππού μου» αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο εγγονός του Αλέξανδρου Μπακατσέλου.

Διαβάζοντας τη δεύτερη διαθήκη του Αλέξανδρου Μπακατσέλου ο εγγονός διαπίστωσε μεγάλες αλλαγές ως προς την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων του παππού του. Αλλαγές όμως διαπιστώθηκαν και ως προς την κληρονομιά που άφηνε ο επιχειρηματίας στον πρωτότοκο γιο του Κωνσταντίνο, ο οποίος επίσης σύμφωνα με τις ίδιες τις πληροφορίες φέρεται να «απάντησε» και αυτός με εξώδικη διαμαρτυρία.

Ραντεβού στα… δικαστήρια

Ο εγγονός του Αλέξανδρου Μπακατσέλου το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας τμήμα της περιουσίας του παππού του καθώς όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «σημείο επαφής» με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ώστε να διευθετηθούν εξωδικαστικά οι όποιες διαφορές. Οπως αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία του αναμένεται να διεκδικήσει μέσω της δικαιοσύνης το κληρονομικό του δικαίωμα το οποίο νομικά χαρακτηρίζεται νόμιμη μοίρα. Το ποσοστό της νόμιμης μοίρας είναι το μισό αυτού που κάθε κληρονόμος θα δικαιούνταν εάν δεν υπήρχε διαθήκη.

Το «κανόνι» στους εργαζόμενους του Αγγελιοφόρου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Μπακατσέλου, συμμετείχε μαζί με τον ΔΟΛ και τον Πήγασο στην εταιρεία που εξέδιδε την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» μέσω της επιχείρησης «Δελφίνι» που κατείχε το 33% των μετοχών. Μετά την πτώχευσή της η εφημερίδα έχει αφήσει χρέη περίπου 18 εκατ. ευρώ στις τράπεζες ενώ στους 110 εργαζόμενους της εφημερίδας οφείλονται πάνω από 3 εκατ. ευρώ από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Μεγάλο ήταν όμως και το «φέσι» που άφησε η εφημερίδα στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος

Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Μπακατσέλος θεωρούνταν από τους πιο ισχυρούς στη Βόρεια Ελλάδα: Ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Pyramis Μεταλλουργία ΑΕ, επιστήθιος φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και εξ αγχιστείας συγγενής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μεταξύ άλλων διετέλεσε από τα ιδρυτικά μέλη και μέτοχος της «Εγνατία Τράπεζα ΑΕ», πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo και αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Πηγή: dailythess

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε