Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σκότωσαν τον αδερφό του ”βασιλιά της Μυκόνου” – Οι άγνωστες πτυχές της δολοφονίας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νεκρός σε μια λίμνη αίματος ο αδερφός πασίγνωστου επιχειρηματία – Τον βρήκε η γυναίκα που πήγε να του καθαρίσει το σπίτι…

Πρόκεται για τον 73χρονο Δημήτρη Ζουγανέλη, αδελφό του ιδιοκτήτη του μπαρ “Ρεμέτζο” Μάκη Ζουγανέλη, που είναι ένα από τα πιο γνωστά του νησιού. Το συμβάν αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (06-10-2010) και η αστυνομία προσανατολίζεται σε εγκληματική ενέργεια και μάλιστα από άτομα που φρόντισαν να καλύψουν τα ίχνη τους.

Tον 73χρονο επιχειρηματία βρήκε νεκρό στο σπίτι του, η καθαρίστρια. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε πεσμένος στη σκάλα, κοντά στην εξώπορτα του σπιτιού μέσα σε μια λίμνη αίματος. Έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα, με αντικείμενο που για την ώρα δεν έχει προσδιοριστεί.

Τι δείχνουν τα στοιχεία
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αστυνομικών που έχουν αναλάβει τις έρευνες, πρόκειται για δολοφονία από άγνωστο ή άγνωστα άτομα, τα οποία μάλιστα φαίνεται πως γνώριζαν το θύμα. Είναι ενδεικτικό πως στην εξώπορτα δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Επιπλέον οι δράστες βούτηξαν από την ντουλάπα του θύματος το μηχάνημα που αποθηκεύει τις εικόνες από τις κάμερες και φεύγοντας κλείδωσαν με τα κλειδιά του Δημήτρη Ζουγανέλη. Όλα αυτά οδηγούν την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι οι δράστες γνώριζαν καλά το θύμα και σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά που έμπαιναν στο σπίτι του. Μάλιστα σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο δράστης ή οι δράστες φαίνεται πως έσυραν το άψυχο σώμα του θύματος για κάποια μέτρά. Πιθανολογούν ότι μπορεί να τον σκότωσαν κοντά στην εξώπορτα και να τον έσυραν πιο μέσα για να μην τραβήξει το πτώμα, τα βλέμματα των περαστικών.

Στο πόδι η αστυνομία για να βρεθούν οι ένοχοι

Στο νησί των ανέμων βρίσκεται κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, καθώς και ο ιατροδικαστής κ.Καρακούκης που διενήργησε τη νεκροψία. Από αυτήν επιβεβαιώθηκε και τυπικά ότι πρόκειται για στυγερή δολοφονία.

Διαβάστε πώς περιγράφει ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, την πρώτη καταγραφή από τον χώρο της άγριας δολοφονίας του 73χρονου: «Έχουν αποσπάσει το χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν σε κρυφό σημείο της αποθήκης. Πιθανότερο κίνητρο φαίνεται να είναι η ληστεία. Δεν αποκλείεται ο δράστης να ήταν γνωστός του θύματος. Τον χτύπησαν με κάποιο ξύλο ή άλλο θλων όργανο στο κεφάλι, στον περίβολο του σπιτιού και τον έσυραν στο εσωτερικό του. Δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια έρευνας στο σπίτι, ίσως όμως ‘στοχευμένα’ εκεί που γνώριζαν ότι υπάρχουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα, εκτός και αν τα εκμαίευσαν από το θύμα πριν τον σκοτώσουν. Ο δράστης ή οι δράστες πήραν το σύστημα καταγραφής του κλειστού κυκλώματος ασφάλειας που ήταν μέσα σε ντουλάπι. Στη συνέχεια πήραν τα κλειδιά του σπιτιού από το θύμα, κλείδωσαν την πόρτα και εξαφανίστηκαν»…

Τραγικές στιγμές για την οικογένεια
Η καθαρίστρια είδε στην εξώπορτα κηλίδες αίματος και χτύπησε το κουδούνι. Όταν δεν της άνοιξαν, το μυαλό της πήγε στο κακό. Έτρεξε σε κοντινή καφετέρια και ειδοποίησε την ανιψιά του Δημήτρη Ζουγανέλη. Οι δύο γυναίκες ειδοποίησαν την αστυνομία και μετά από λίγα λεπτά έφτασε στο σπίτι περιπολικό. Η πόρτα του σπιτιού ήταν κλειδωμένη και δεν έφερε ίχνη παραβίασης. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν όλο το σπίτι και διαπίστωσαν ότι οι δολοφόνοι άρπαξαν και χρήματα πριν φύγουν.

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία η ανιψιά του Δημήτρη Ζουγανέλη μίλησε στην Espresso. ”Είναι μεγάλο το σοκ! Το μάθαμε το απόγευμα. Ο θείος μου ήταν αξεπέραστος. Κύριος, ένας υπέροχος άνθρωπος. Ήταν άρχοντας. Δεν είχε παιδιά, ούτε είχε παντρευτεί ποτέ. Είμαι σοκαρισμένη. Δεν είχε ενοχλήσει ποτέ κανέναν και ήταν πολύ προσεχτικός στη ζωή του”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε