Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σώθηκε αρκούδα που είχε πιαστεί σε συρμάτινη θηλιά

Σώθηκε αρκούδα που είχε πιαστεί σε συρμάτινη θηλιά

Η κτηνίατρος της οργάνωσης αναισθητοποίησε την αρκούδα και απομάκρυνε το συρμάτινο βρόγχο στον οποίο είχε πιαστεί.

Σώθηκε, χάρη στην επέμβαση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», μια μικρή αρκούδα, 3,5 ετών περίπου και βάρους 60 κιλών, που παγιδεύτηκε από το λαιμό σε μία συρμάτινη θηλιά και εντοπίστηκε τη Δευτέρα του Πάσχα από θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας σε δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση κοντά στο χωριό Περίβλεπτος του νομού Ιωαννίνων.

Όπως διαπιστώθηκε, τα τραύματα στο λαιμό της αρκούδας ήταν πολύ βαθειά ενώ η κατάστασή της χαρακτηρίστηκε ως αρκετά σοβαρή, καθώς εκτιμάται ότι έμεινε παγιδευμένη από το λαιμό για τουλάχιστον 4 με 5 ημέρες, προσπαθώντας να απεγκλωβιστεί από το σύρμα. Χθες το πρωί η αρκούδα επέστρεψε στο φυσικό της περιβάλλον στην ευρύτερη δασική περιοχή που είχε βρεθεί λίγες μέρες πριν.

Με αφορμή το περιστατικό, η οργάνωση «Καλλιστώ», σε σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι η χρήση συρμάτινων θηλιών για το κυνήγι και την παγίδευση ζώων (κυρίως αγριογούρουνων) είναι μία βάρβαρη, παράνομη, αλλά αρκετά διαδεδομένη πρακτική. Σύμφωνα, άλλωστε, με πληροφορίες που επικαλείται, γνωστοποιεί ότι το Δασαρχείο Ιωαννίνων έχει ήδη ξεκινήσει προανακριτική εξέταση προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε