Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σπείρα Γεωργιανών στα χέρια της αστυνομίας – Είχαν ρημάξει τη Λιβαδειά – Φωτό

Σπείρα Γεωργιανών στα χέρια της αστυνομίας – Είχαν ρημάξει τη Λιβαδειά – Φωτό

Εξαρθρώθηκε οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, που δρούσε στη Λιβαδειά Βοιωτίας.

Χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν στη Λιβαδειά, πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ από τις αστυνομικές αρχές αναζητούνται δύο ακόμη ομοεθνείς τους.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ένας 21χρονος Έλληνας κατηγορούμενος για κατ΄ εξακολούθηση αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν μέχρι τώρα έξι περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διέπραξαν οι δράστες το τελευταίο εικοσαήμερο, σε σπίτια στη Λιβαδειά.

Αναλυτικότερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες αναζητήσεις, εντόπισαν σε περιοχή της Λιβαδειάς δύο αυτοκίνητα σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους με δύο από τους δράστες στο ένα από αυτά και τα έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Μετά από λίγο έφθασαν και τρεις ακόμη από τους δράστες, εκ των οποίων οι δύο επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο όπου τους περίμεναν οι δύο προαναφερόμενοι άνδρες. Ο πέμπτος δράστης επιβιβάστηκε στο άλλο αυτοκίνητο, αφού πρώτα έριξε στον χώρο των αποσκευών μία σακούλα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να ακινητοποιήσουν άμεσα τα αυτοκίνητα και να συλλάβουν τους πέντε δράστες.

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και μία φιάλη οξυγονοκόλλησης κατάλληλη για κοπή προστατευτικών μεταλλικών κιγκλιδωμάτων θυρών,
– μία κασετίνα με τηλεκάρτες χρησιμοποιούμενες ως μέσα για τη διάνοιξη ανασφάλιστων θυρών,
– ένας φορητός υπολογιστής, ένα notebook, μία φωτογραφική μηχανή, δύο βιντεοκάμερες, καθώς και πλήθος άλλων
– ηλεκτρονικών συσκευών,
– πλήθος κοσμημάτων και
– τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι πέντε συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον προ εικοσαημέρου εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας διακριτούς ρόλους και δρώντας με διαφορετική σύσταση κάθε φορά με σκοπό την διάπραξη κακουργηματικών περιπτώσεων κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια, συνήθως πρωινές ώρες κατά τις οποίες οι ένοικοί τους απουσίαζαν.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), οι δράστες επέλεγαν πολυκατοικίες σε περιοχή της Λιβαδειάς και αφού τις παρακολουθούσαν στη συνέχεια εξακρίβωναν την παρουσία ή απουσία ενοίκων από τα διαμερίσματα. Όπου διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ένοικοι, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα χρηματικά ποσά.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες διέθεσαν πλήθος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και άλλων κλαπέντων αντικειμένων σε κατάστημα ενεχυροδανειστηρίου ιδιοκτησίας του 21χρονου Έλληνα, το οποίο στεγάζεται σε περιοχή της Αττικής.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια στη πόλη της Λιβαδειάς, οι οποίες είχαν διαπραχθεί από τις 02-12-2012 έως και 21-12-2012.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα των δραστών κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και απόκρυψης κλοπιμαίων, ενώ στις δύο περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων που έγιναν το πρωί της Παρασκευής το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων αποδόθηκε μετά από αναγνώρισή τους στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, καθώς ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων, ενώ αναζητούνται επιπλέον οι δύο συνεργοί τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε επίσης: Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε