Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σπέτσες: Το θερινό Νταβός της κυβέρνησης – Αποκαλύψεις μετά τις δηλώσεις Μάρδα στη βουλή!

ΦΩΤΟ από saronicmagazine.com
ΦΩΤΟ από saronicmagazine.com

Οι Σπέτσες είναι όπως όλα δείχνουν το νησί, που θέλει για θερινό Νταβός η κυβέρνηση – Ομάδα στελεχών του υπουργείου έχει βάλει μπροστά το σχέδιο…

Οι Σπέτσες είναι το ”μυστικό” μαγευτικό “θερινό Νταβός” που σκιαγράφησε χωρίς να αποκαλύψει κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. “Το νησί της τέχνης και της φιλοσοφίας”, όπως φέρεται να το έχει ονομάσει η ερευνητική ομάδα, στην οποία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών στην ομιλία του σχετικά με την αναγκαιότητα πολιτικής εξωστρέφειας της χώρας, επισημαίνοντας ότι δεν περιλαμβάνει μόνο χρήματα, επενδύσεις και εξαγωγές αλλά και πολιτισμό.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του saronicmagazine, στην πρωτοβουλία αυτής της αξιοποίησης των δυνατοτήτων των Σπετσών, που στηρίζει και συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού, ενεργό ρόλο διαδραματίζουν το Ίδρυμα της Αναργύρειου – Κοργιαλένειου Σχολής Σπετσών και ιδιαίτερα διακεκριμένοι απόφοιτοι της. Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες είναι “στα σπάργανα” και χρειάζεται μελέτη και δουλειά.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μεταξύ άλλων, είπε :”Έχουμε προσδιορίσει ένα νησί κι έχουμε κάνει μια προμελέτη, που έγινε πολύ παλαιότερα βέβαια από τότε που ανέλαβα, το οποίο μια ερευνητική ομάδα το έχει ονομάσει ως νησί της τέχνης και της φιλοσοφίας. Σκεφτόμαστε αυτό το νησί να το μετατρέψουμε σε θερινό Νταβός και θα καλέσουμε όλα εκείνα τα κράτη τα οποία θέλουν να κτίσουν ένα οίκημα στην περιοχή έτσι ώστε να εξυπηρετούν τον συνεδριακό τουρισμό κι όχι μόνο.”

Πηγή: saronicmagazine.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε