Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η προσφυγή φορέων κατά του hotspot στη ΒΙΑΛ της Χίου

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η προσφυγή φορέων κατά του hotspot στη ΒΙΑΛ της Χίου

Με απόφαση του Δ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίφθηκε το αίτημα 110 τοπικών φορέων (Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών, εταιρείες, επιχειρηματίες, κ.λπ.) και κάτοικων του νησιού που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 8 Ιανουαρίου 2016 υπουργική απόφαση που προβλέπει την εγκατάσταση Hot Spot στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή Χαλκείου της Χίου.

Οι φορείς της Χίου ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 8 Ιανουαρίου 2016 υπουργική απόφαση για τη «σύσταση κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στις νήσους Χίο και Σάμο».

Ωστόσο, το Δ’ τμήμα του ΣτΕ με την  υπ΄  αριθμ. 1170/2017 απόφαση απέρριψε τόσο την αίτηση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Χίου, όσο και των άλλων τοπικών φορέων και κατοίκων, για τυπικούς λόγους, όπως είναι για  μη νομιμοποίηση  της αίτησής τους.

Συγκεκριμένα, αίτηση απορρίφθηκε καθώς άλλοι δεν προσκόμισαν αποδείξεις που να αποδεικνύει το έννομο συμφέρον τους να καταθέσουν αίτηση στο ΣτΕ, ενώ άλλοι κατέθεσαν εκπρόθεσμα μετά την προθεσμία νομιμοποίησης που υπήρχε.
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε