Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Στα άδυτα του εργοστασίου τσιγάρων που “κουκούλωναν” οι αστυνομικοί!

Το παράνομο εργοστάσιο (ΦΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)

Πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ η αξία των διαφυγόντων φόρων και δασμών – Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 20 συλληφθέντες…

Σε ένα χώρο 700 τετραγωνικών στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής,  το διεθνές κύκλωμα είχε φτιάξει ένα κανονικότατο εργοστάσιο με μηχανήματα και όλα τα απαραίτητα για την κατασκευή και τη συσκευασία των λαθραίων τσιγάρων.
Ένα από τα μηχανήματα που υπήρχαν στο χώρο (ΦΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)

Το συγκλονιστικό στοιχείο της υπόθεσης, για την οποία μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 συλλήψεις, είναι ότι το κύκλωμα λειτουργούσε με την κάλυψη αστυνομικών!
Μάλιστα, τέσσερις από αυτούς, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους συλληφθέντες. Οι τρεις είναι Αξιωματικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και ο ένας είναι Αστυφύλακας που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ποσότητα καπνού μέσα στο παράνομο εργοστάσιο (ΦΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι αρχές βρήκαν ένα περίστροφο, δύο πιστόλια, δύο κυνηγετικές καραμπίνες, δύο μαχαίρια, πέντε πτυσσόμενα γκλοπ, 166 φυσίγγια, ένα πολυτελές αυτοκίνητο και μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλη.
Άλλη μια γωνιά της καλοστημένης επιχείρησης (ΦΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας μπήκαν σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, ενώ έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Οι 20 συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν από τον β’ ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. 

Οι συλληφθέντες -17 Έλληνες και τρεις Βούλγαροι- βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες. Πιο ειδικά, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε ποινικές διώξεις για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Πρόκειται για τις πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας σε βάρος του Δημοσίου, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απλής συνέργειας στην παραπάνω πράξη, της κατάχρησης εξουσίας και της λαθρεμπορίας. Επιπλέον, ασκήθηκε ποινική δίωξη για οπλοφορία και οπλοχρησία, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αστυνομικοί “κουκούλωναν” διεθνές κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε