Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στη Ν. Κορέα θέλουν Κρητικά προϊόντα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τις ευκαιρίες εξαγωγής κρητικών προϊόντων στην αγορά της Νότιας Κορέας παρουσίασε ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της ασιατικής χώρας στην Αθήνα, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Επιμελητήριο Ηρακλείου και συναντήθηκε με επιχειρηματίες.

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, ο κύριος Kang Tuk Yoon επισήμανε το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον των Κορεατών για ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά και μέλι και παρότρυνε τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε διεθνείς εκθέσεις στη Σεούλ προκειμένου να παρουσιάσουν τα πλεονεκτήματα των κρητικών προϊόντων.

Όπως ανέφερε, ο Έλληνας συνεργάτης του κορεάτη διπλωμάτη Γιάννης Κούρπας, η Νότια Κορέα καταλαμβάνει τη 12η θέση στην παγκόσμια οικονομία και το κατά κεφαλήν εισόδημα εκεί ξεπερνά τα 23.000 δολάρια.

Τόνισε επίσης ότι το 80% των 50.000.000 κατοίκων της ζει στις μεγαλουπόλεις, αναζητεί προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και οι περισσότεροι εξ αυτών γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες της κρητικής διατροφής.

Στη συνάντηση ήταν επιχειρηματίες από όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και κατ’ ιδίαν με τους εκπροσώπους της Κορεατικής Πρεσβείας για επιμέρους θέματα, όπως τα δίκτυα διανομής, τους δασμούς και τις προδιαγραφές που θέτει η χώρα για καθένα από τα εισαγόμενα προϊόντα.

Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε σήμερα θα συνεχιστεί και με άλλες χώρες ώστε να εδραιωθούν σχέσεις που θα μας επιτρέψουν να προωθήσουμε τα κρητικά προϊόντα σε νέες αγορές τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  Μανώλης Αλιφιεράκης και πρόσθεσε ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου διαθέτει την τεχνογνωσία που απαιτείται και βρίσκεται στη διάθεση των επιχειρηματιών για να την αξιοποιήσουν.

Διαβάστε ακόμα:

Δικηγόρος μηνύει αστυνομικούς για την εμπλοκή του ονόματός του στην κρητική “μαφία”!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε