Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Στις φλόγες ξανά η Ζάκυνθος- Πυρκαγιές σε Κρήτη, Χίο και Λαμία!

Στις φλόγες ξανά η Ζάκυνθος- Πυρκαγιές σε Κρήτη, Χίο και Λαμία!

Η Ελλάδα “καίγεται” καθημερινά και ολοένα περισσότερα δάση καταστρέφονται ολοσχερώς από εμπρηστές ή απρόσεκτους κατοίκους.

Τα πύρινα μέτωπα εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο…

Λίγο πριν τις 18.00, εκδηλώθηκε ακόμα μία πυρκαγιά στην… πολύπαθη αυτό το καλοκαίρι, Ζάκυνθο. Και αυτή στην περιοχή Βολίμες (που καιγόταν τις προηγούμενες μέρες) αλλά σε διαφορετική θέση. Στον Άγιο Νικόλαο. Οι φλόγες αποτεφρώνουν δασική έκταση και στο σημείο βρίσκονται 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιεί και ένα ελικόπτερο. Από εκεί και πέρα…

Μεγάλες καταστροφές από πυρκαγιά στα Κάτω Σταχτούρια Ρεθύμνου

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στο Ρέθυμνο, στο δήμο Αγίου Βασιλείου. Τμήμα της φωτιάς, που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, άλλαξε πορεία αργά το απόγευμα και κατευθύνθηκε προς τα περίχωρα του δημοτικού διαμερίσματος Μελάμπων, όπου συνεχίζει μέχρι αυτή τη στιγμή να καίει κουκουναριές και πυκνή βλάστηση. Το μέτωπο έχει κυκλωθεί από μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών δυνάμεων και σχεδόν ελέγχεται.

Τα πυροσβεστικά ελικόπτερα έπαψαν να επιχειρούν λόγω της προχωρημένης ώρας και στην προσπάθεια να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, συμμετέχουν πεζοπόρες δυνάμεις και πλήθος πυροσβεστικών οχημάτων, από Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Μοίρες και Χανιά καθώς επίσης και κάτοικοι της περιοχής.

Στο έργο της κατάσβεσης και του ελέγχου της, βοήθησε σημαντικά το γεγονός ότι έπαψαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, ενώ όπως τόνισε και ο Μανόλης Κυριακάκης υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αγίου Βασιλείου «οι εξοχικές κατοικίες και τα ποιμνιοστάσια που υπάρχουν στο δήμο δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα».

Μεγάλη φωτιά και στο Ηράκλειο
Μεγάλη η Πυροσβεστική Δύναμη που έχει σπεύσει στην περιοχή της Ροδιάς στο Ηράκλειο, επιχειρώντας να σβήσει πυρκαγιά η οποία είναι σε εξέλιξη ενώ στην περιοχή αναμένεται και το πυροσβεστικό ελικόπτερο. Ευτυχώς δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Στις φλόγες και η Χίος
Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί στην Περιοχή Συκιαδά – Παντούκιος Χίου και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, μία πεζοπόρος ομάδα με 6 άτομα κι ένα ελικόπτερο.

Φωτιά και στη Φθιώτιδα

Στην περιοχή των δυο Βουνών στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα σε ξερά χόρτα δίπλα στο δρόμο προς Κουμαρίτσι ξέσπασε φωτιά που επεκτάθηκε και σε δασική έκταση με πουρνάρια. Ήδη κάτοικοι από τα γύρω χωριά δίνουν μάχη με τις φλόγες ενώστην πυροσβεστική Λαμίας σήμανε συναγερμός και σηκώθηκαν αμέσως και τα 2 αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Διαβάστε επίσης: Ηλεία: Στάχτη έγιναν 20 στρέμματα πευκοδάσους – Δείτε βίντεο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε