Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Στις φλόγες το Σμάρι Ηρακλείου – Σε ύφεση οι φωτιές στα Χανιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο Ηράκλειο επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής στην Κρήτη καθώς η φωτιά που ξέσπασε στις 10:30 το πρωί στο Σμάρι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Ομαλό και Θέρισσο, χτες και σήμερα αντίστοιχα βρίσκονται σε ύφεση.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στο Σμάρι σε δύσβατη περιοχή σε βουνό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Καίει χορτολιβαδικές εκτάσεις…

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, στο σημείο που μαίνεται η φωτιά δεν είναι εύκολη η προσέγγιση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και η συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που δεν έχει σταματήσει να κάνει ρίψεις από το πρωί, είναι καθοριστική.
Παρόλα αυτά, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και η δίνη που προκαλούν οι φλόγες, κάνουν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης και φαίνεται ότι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων θα συνεχιστεί.

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν συνολικά 8 πυροσβεστικά οχήματα, 3 οχήματα ΟΤΑ, 22 πυροσβέστες και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια ή καλλιέργειες

Στο μεταξύ, σε ύφεση οι δύο πυρκαγιές στα Χανιά.
Ο λόγος για την πυρκαγιά μεταξύ Φουρνέ και Θερίσσου, που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε πολύ δύσβατη περιοχή αλλά και εκείνη στην περιοχή του Ομαλού η οποία είναι υπό μερικό έλεγχο, μετά από ολονύκτια μάχη

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς πνέουν άνεμοι και υπάρχει φόβος για αναζωπυρώσεις…

Διαβάστε ακόμα:

Ζητά ψυχιατρική εξέταση ο εμπρηστής της Χίου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε