Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Στο λιμάνι του Ηρακλείου το “Τζουλιάνο”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένταση επικρατησε έξω από το λιμανάκι στη Παντάνασσα, στα Λινοπεράματα Ηρακλείου, καθώς τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος καταδιωξαν και τελικά περικύκλωσαν το πλοίο “Τζουλιάνο” που μετέχει στο “Στόλο της Ελευθερίας” προκειμένου να το αποτρέψουν να ταξιδέψει προς τη Γάζα.

Τα τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος είχαν περικυκλώσει το πλοίο “Τζουλιάνο” που μετέχει στο “Στόλο της Ελευθερίας” προκειμένου να το οδηγήσουν στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπως και έγινε παρά την αντίθετη πρόθεση του πληρώματος του πλοίου που ήθελε να αποπλεύσει προς τη Γάζα.

To flashnews επικοινώνησε με τον κ. Τάκη Πολίτη που βρίσκεται μέσα στο πλοίο του “Στόλου της Ελευθερίας” και όπως μας ενημέρωσε αυτή τη στιγμή στο πλοίο έχουν μεταβεί ο Λιμενάρχης και Υπολιμενάρχης Ηρακλείου και ζητούν να γίνει έλεγχος στα έγγραφα του πλοίου.Σύμφωνα με το flashnews.gr στην περιοχή έχει ήδη κατέβει και αρκετός κόσμος που υποστηρίζει τους ακτιβιστές του “Τζουλιάνο”

Υπενθυμίζεται πως το “Τζουλιάνο” με 12 επιβάτες είχε αποπλεύσει αρχικά απο το Πέραμα.

Λόγω της γνωστής απαγόρευσης απόπλου για τα σκάφη που έχουν προορισμό την Γάζα, το “Τζουλιάνο” κατάπλευσε στα Κύθηρα.

Εκεί και μετά απο τους λιμενικούς ελέγχους, δόθηκε η άδεια απόπλου με προορισμό το Ηράκλειο.

Όμως ξαφνικά, χθες το απόγευμα, το σκάφος εμφανίστηκε έξω απο το παλιό λιμάνι των Χανίων, προκειμένου να ανεφοδιαστεί σε καύσιμα. Όμως οι Λιμενικές αρχές, αρνήθηκαν την άδεια εισόδου στο παλιό λιμάνι επικαλούμενες έλλειψη χώρου, ενώ στην περιοχή έπλεε συνεχώς και σκάφος του Λιμενικού.

Οι Λιμενικοί αντιπρότειναν τον κατάπλου του σκάφους στα λιμάνια του Κολυμπαρίου ή της Σούδας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε