Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Στον οικισμό έφτασε η φωτιά στα Ίσθμια -Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα – Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στον Αγιόκαμπο Λάρισας – Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Φωτό - larisanew.gr
Φωτό - larisanew.gr

– Στις αυλές σπιτιών έχει φτάσει η πύρινη λαίλαπα στα Ίσθμια
– Στο νοσοκομείο ένας πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα
– Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής με δεκάδες άνδρες, οχήματα και αεροσκάφη
– Η μεγάλη πυρκαγιά στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας βρίσκεται πλέον υπό έλεγο
– Στις φλόγες τρία σπίτια, λέει στο NewsIT ο Δήμαρχος Αγιάς για τη φωτιά στον Αγιόκαμπο Λάρισας
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το καλοκαίρι έχει μπει και ένα από τα φαινόμενα που, δυστυχώς, το συνοδεύουν είναι αυτό των πυρκαγιών που ξεσπούν τους θερινούς μήνες σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, Πέμπτη, έχουν σημειωθεί τρεις εστίες φωτιάς, που χρονικά τοποθετούνται σε Αγιόκαμπο Λάρισας, Μαλεσίνα Φθιώτιδας, ενώ η τελευταία αναφορά είναι για πυρκαγιά σε χαράδρα σο Γαλατάκι, πάνω από τα λουτρά Ωραίας Ελένης, στα Ίσθμια.

Οι φλόγες “γλύφουν” τις αυλές των σπιτιών στα Ίσθμια

Η φωτιά πάνω από τα λουτρά Ωραίας Ελένης στα Ίσθμια, ξέσπασε μέσα σε μία χαράδρα κι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του NewsIT οι πυρκαγιά απειλεί, πλέον, τον οικισμό, αφού έχει φτάσει στις αυλές των σπιτιών.

Στο σημείο επιχειρούν 45 άνδρες της πυροσβεστικής, 18 οχήματα, 11 άτομα της ομάδας πεζοπόρων και δύο αεροσκάφη καναντέρ, ενώ ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Σε ύφεση η φωτιά στη Μαλεσίνα

Η πυρκαγιά αυτή ξεκίνησε στις 13:40 το μεσημέρι της Πέμπτης και αρχικά έκαιγε αγροτοδασική έκταση στον οικισμό Μάζι χωρίς, ωστόσο, να απειλεί την κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 14 οχήματα, ομάδα 13 ατόμων πεζοπορίας, ενώ στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί και 2 αεροσκάφη καναντέρ, αλλά και 2 πετζετέλ.

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως η φωτιά αυτή είχει πάρει διαστάσεις και μαινόταν κοντά στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλεσίνας, ωστόσο πλέον βρίσκεται υπό έλεγχο.

Η φωτιά είχε δύο μέτωπα και επεκτεινόταν σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- έκαναν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο.

Πριν από την εκδήλωση αυτής της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες από εδάφους και αέρος αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της, μία ακόμα πυρκαγιά, 20 χιλιόμετρα νότια από την Μαλεσίνα, στο Κόκκινο.

Οι ενδείξεις λένε… σκουπίδια στον Αγιόκαμπο Λάρισας

Η ώρα έναρξης της φωτιάς στον Αγιόκαμπο τοποθετείται στις 12:55 το μεσημέρι της Πέμπτης και παρόλο που η πυρκαγιά ξεκίνησε σε δασική έκταση πάνω από τον Αγιόκαμπο Λάρισας, υπήρξαν ανησυχίες, καθώς μέσα στην έκταση αυτή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Αυτή την ώρα η φωτιά έχει τεθεί, ουσιαστικά, υπό έλεγχο, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή και γίνονται προσπάθειες για την τελική κατάσβεσή της.


Φωτό - larisanew.gr
Φωτό - larisanew.gr
Στην περιοχή επιχειρούν 30 άνδρες της πυροσβεστικής, 11 οχήματα αλλά και 3 ομάδες πεζοπόρων.
Φωτό - larisanew.gr
Φωτό - larisanew.gr
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του newsIT, έχουν προκληθεί ζημιές σε μερικά σπίτια, αφού οι φλόγες έφτασαν μέχρι και τις αυλές.
Φωτό - larisanew.gr
Γίνονται ρίψεις νερού από αέρος, από 4 αεροσκάφη καναντέρ, αρχικά, όμως επειδή επιχείρηση εξελίσσεται καλά, τα 2 από αυτά αποδεσμεύτηκαν.
Φωτό - larisanew.gr

Τι λέει ο Δήμαρχος Αγιάς στο NewsIT

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο NewsIT, ” ευτυχώς αυτή τη στιγμή, η φωτιά κατευθύνεται νοτιοδυτικά, προς τη δασική έκταση και δεν απειλεί πια τον οικισμό. Βρίσκονται στο πόδι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και είμαστε τυχεροί που δεν φυσούν δυνατοί άνεμοι. Ωστόσο, η φωτιά πέρασε από τρία σπίτια”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larisanew.gr, η φωτιά ξεκίνησε από σωρό με σκουπίδια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηλεία: Η πιο ευτυχισμένη γιαγιά του μουντιάλ – Έπεσε για ύπνο αλλά η νύχτα έκρυβε εκπλήξεις… (Βίντεο)!

Κρήτη: Αποστρατεύτηκε και πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του – Πανικός σε σπίτι του Ρεθύμνου!

Ρόδος: Τα… ερωτικά μηνύματα που προκαλούν άφθονο γέλιο – Δείτε τις εικόνες που κάνουν θραύση στο facebook (Φωτό)!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε