Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στους δρόμους με τα τρακτέρ οι αγρότες σε Δράμα και Ημαθία – Συμβολικό “μπλόκο” στην Εγνατία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

Σε συμβολικό αποκλεισμό τής Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κουλούρας, προχώρησαν στις 11 το πρωί, και για μία ώρα, οι αγρότες του νομού Ημαθίας.

Αυτό αποφασίστηκε σε πρωινή συνεδρίαση τής γενικής συνέλευσης τής «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών». «Θα κλείσουμε συμβολικά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας», είπε ο αντιπρόεδρος της Κίνησης, Κώστας Λιολιόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεών τους, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει αύριο το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών που θα συγκληθεί στον Πλαταμώνα Πιερίας. Οι αγρότες της Ημαθίας παραμένουν τις τελευταίες μέρες με παραταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η Εγνατία Οδός άνοιξε, ενώ κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Βέροια διεξάγετο μέσω παρακαμπτήριων δρόμων.

Μετά τη λήξη της κινητοποίησης, οι αγρότες επέστρεψαν τα τρακτέρ και αγροτικά τους μηχανήματα σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο κόμβο Κουλούρας, περιμένοντας τις αυριανές αποφάσεις του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου που συνεδριάζει στον Πλαταμώνα Πιερίας και θα προσδιορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στους δρόμους βγήκαν από το πρωί και οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών Δράμας παρέταξαν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας – Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση των Κοκκινογείων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα κλείσουν κάποιο τμήμα των δρόμων. Τα μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών, που έχουν στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο της πόλης και τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, επισημαίνουν ότι αυτό θα αποφασιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα έχει άμεση συνάρτηση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο κατά τη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου στον Πλαταμώνα.

Διαβάστε επίσης: Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε