Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στρατιωτικός εσπευσμένα στο χειρουργείο με κάταγμα του πέους

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σήμερα το μόριο του ασθενή δεν παρουσιάζει κάμψη και η ούρηση είναι φυσιολογική.

Κάταγμα στο γεννητικό του όργανο είχε υποστεί κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής ένας 52χρονος που πριν καιρό πήγε με πόνους και αιμάτωμα στο ΤΕΠ του 424 ΓΣΝΕ.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε χειρουργικά από τους ουρολόγους του 424 και σήμερα ο 52χρονος έχει θεραπευτεί χωρίς να έχει επηρεαστεί η ποιότητα της σεξουαλικής του ζωής και χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ούρηση.

Το περιστατικό αυτό παρουσιάζεται στο 23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων σε αναρτημένη ανακοίνωση των Κ. Πουρνάρα, Α. Μαλιώρη και Μ. Παπαθανασίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ασθενής οδηγήθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο διότι το πέος του παρουσίασε πλάγια γωνίωση και ουρηθρορραγία.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στο χειρουργείο, ενώ η μετεγχειρητική πορεία του ασθενή ήταν ομαλή, χωρίς επιπλοκές. Ο ασθενής στο πλαίσιο μετεγχειρητικής παρακολούθησης, ελέγχθηκε με δυναμική σηραγγογραφία μετά από τρεις και έξι μήνες με υπερηχογράφημα για την διερεύνηση ήπιας φλεβικής διαφυγής και ήπιου βαθμού στυτικής δυσλειτουργίας, η οποία μετά από ένα χρόνο αποκαταστάθηκε πλήρως.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σήμερα το μόριο του ασθενή δεν παρουσιάζει κάμψη, η ούρηση είναι φυσιολογική, ενώ η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής του ασθενή έχει επιστρέψει στα πριν του τραυματισμού επίπεδα.

Οι ουρολόγοι του 424 επισημαίνουν, ότι σε τέτοια περιστατικά δεν συνιστάται η συντηρητική αντιμετώπιση, διότι μπορεί να υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές. Η χειρουργική αντιμετώπιση στην συγκεκριμένη περίπτωση αποσόβησε τις σοβαρότατες επιπλοκές που θα επέφερε η συνυπάρχουσα ρήξη ουρήθρας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε