Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγγενείς… πεθαμένων και μαϊμού “τυφλοί” έπαιρναν για χρόνια τα επιδόματα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από 30.000 έως 70.000 ευρώ εκτιμάται ότι έπαιρναν για μία δεκαετία, επιτήδειοι Κερκυραίοι από προνοιακά επιδόματα συγγενικών τους προσώπων που είχαν πεθάνει ή τα έπαιρναν παρανόμως.

Σύμφωνα με το corfupress, αυτό προέκυψε από τον έλεγχο που έκανε η διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κέρκυρας σε συνολικά 2.500 φακέλους. Κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι λαμβάνουν παράνομα το επίδομα.

Ο έλεγχος έγινε για να δίνονται προνοιακά επιδόματα σε όσους πραγματικά τα δικαιούνται και τα έχουν ανάγκη, όπως δήλωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής και ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Αλέκος Πουλής.

Σύμφωνα με τον κύριο Πουλή, σε μερικές περιπτώσεις, Κερκυραίοι κλήθηκαν και επέστρεψαν τα χρήματα τα οποία κακώς είχαν λάβει, στο ταμείο του Δήμου Κέρκυρας, ωστόσο, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, τα χρήματα αυτά που παρανόμως έχουν εισπραχθεί, δεν έχουν επιστραφεί:

«Μία περίπτωση είναι ενός τυφλού που έχει πεθάνει εδώ και μία πενταετία και συγγενής του εισέπραξε παρανόμως 38.000 ευρώ. Μία άλλη περίπτωση που ανακαλύψαμε πριν από 10 ημέρες για έναν τυφλό που έχει πεθάνει εδώ και μία δεκαετία αλλά ο πληρεξούσιός του τα εισέπραττε κανονικά, ένα ποσό συνολικά 70.000 ευρώ! Είναι μία μεγάλη αδικία αυτό για όσους δικαιούνται το επίδομα κατ΄ αρχήν», είπε ο Αντιδήμαρχος ο οποίος συμπλήρωσε ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για να εντοπιστούν όσοι παρανομούν.

“Θέλουμε όσοι το δικαιούνται, να παίρνουν τα χρήματά τους, αλλά απ΄ την άλλη πλευρά να μη δημιουργούνται αδικίες”, είπε ο δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος αναφέρθηκε σε περιπτώσεις δικαιούχων που έλεγαν ότι ήταν τυφλοί αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε μέσα από τα πιστοποιητικά και τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν οι φερόμενοι ως δικαιούχοι…

Διαβάστε ακόμα:
Ντροπή! Εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους πολίτες για το προνοιακό επίδομα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε