Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να σωθεί η λίμνη της Καστοριάς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να σωθεί η λίμνη της Καστοριάς
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.08.2010 | 15:44
Πρώτη δημοσίευση: 26.08.2010 | 15:44

Θα γίνει το Σάββατο 28 Αυγούστου έξω από τη Νομαρχία Καστοριάς από μέλη του Πολιτιστικούς και Περιβαλλοντικού Συλλόγου "Σπασμένο Ρόδι".


Η κινητοποίηση γίνεται μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ότι η λίμνη της Καστοριάς «πνίγεται» από τους τοξικούς μικροοργανισμούς και τη ρύπανση.
Οι συγκεντρωθέντες αναμένεται να ζητήσουν άμεσα μέτρα για τη σωτηρία της λίμνης, ενώ καλούν το υπουργείο Περιβάλλοντος να πάρει θέση.

Ο νομάρχης Κώστας Λιάντσης ζητά με έγγραφο του, διευκρινίσεις και αναλυτικά στοιχεία από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την παρουσία τοξινών στις λίμνες της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Καστοριάς, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι στον τμήμα Περιβάλλοντος της νομαρχίας, σε κανέναν από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει αρνητικά αποτελέσματα για την ποιότητα των ψαριών, ενώ αποδίδουν το θέμα της δυσοσμίας στη λίμνη σε εποχικό φαινόμενο, το οποίο - όπως υποστηρίζουν - οφείλεται στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο