Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συλλαλητήρια για την Υγεία σε Ρέθυμνο και Νάουσα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την αντίθεσή τους στην «υποβάθμιση» των υπηρεσιών υγείας στην πόλη τους, έδειξαν κάτοικοι και φορείς της Νάουσας Ημαθίας, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, που διοργάνωσε απόψε ο Δήμος Νάουσας.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου της πόλης, την ενίσχυση τού τοπικού ΙΚΑ με προσωπικό, καθώς και τη συνέχιση λειτουργίας του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

«Ζητούμε τη διατήρηση των κοινωνικών υπηρεσιών υγείας στην πόλη μας», είπε ο δήμαρχος Νάουσας, Τάσος Καραμπατζός.

Οι περίπου 1.000 διαδηλωτές -σύμφωνα με την αστυνομία- αφού φώναξαν συνθήματα, στη συνέχεια διαλύθηκαν ειρηνικά.

Κινητοποιήσεις και στο Ρέθυμνο

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία στο Ρέθυμνο, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων για την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη αντίδραση για την προγραμματισμένη από πλευράς υπουργείου συνεργασία – συγχώνευση του νοσοκομείου Ρεθύμνου με το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, απόφαση η οποία βρίσκει αντίθετους τόσο τους φορείς του νομού όσο και σύσσωμη την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη, τόσο από τους γιατρούς του ΕΣΥ Ρεθύμνου όσο και από την αντιπεριφεριάρχη Μαίρη Λιονή, καμία προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου, από όπου και αν προέρχεται, δεν θα περάσει.

Σήμερα, μάλιστα, γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο προχώρησαν σε αποκλεισμό των ταμείων, ώστε να μην εισπράττεται το εισιτήριο των 5 ευρώ, απόφαση ύστερα από συνέλευση των γιατρών, για εβδομάδα χωρίς εισιτήριο.

Η συγκεκριμένη κίνηση βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες του Ρεθύμνου οι οποίοι ζητούν με συνεχείς κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες τους, την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του νοσοκομείου με παράλληλη δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.

Διαβάστε ακόμα:

Απεργούν από αύριο οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε