Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη [vid]

ΦΩΤΟ από tempo24
ΦΩΤΟ από tempo24

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έγινε απόψε στην πλατεία Γεωργίου, κατά της κυβερνητικής πολιτικής και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

το συλλαλητήριο έγινε με αφορμή τις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ελληνικό ζήτημα την οποία διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα των μελών του ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους:

“Δε θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας. Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, έχουμε πολύ πικρή πείρα από τις περίφημες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση για την υπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής λαικής οικογένειας. Για μας έχουν τους μισθούς των 200-300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας.

Για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζεστό χρήμα με νέους νόμους, ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές. Πάνω στο έδαφος των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων που έχουν τσακίσει τη ζωή μας, έχουν συμφωνήσει στο νέο γύρο επίθεσης με νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία και το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, στην παγίωση των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων”.

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

 

Κινητοποίηση κατά της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της οικονομίας, με αφορμή και τις χθεσινές αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, έκανε στη Θεσσαλονίκη, το Π.Α.ΜΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο ίδιο σημείο. “Κανένας φόβος, καμία υποταγή. Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια”, έγραφε το πανό που ήταν στην κεφαλή της πορείας.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε πριν τις 21:00 το βράδυ.

Πηγή: Tempo24, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε