Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συμβολική κατάληψη σε εκλογικά τμήματα στην Κέρκυρα

Συμβολική κατάληψη σε εκλογικά τμήματα στην Κέρκυρα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.05.2012 | 07:07
Πρώτη δημοσίευση: 05.05.2012 | 15:58

Οι κάτοικοι που αποφάσισαν να προβούν σε 3ωρη κατάληψη το πρωί της Κυριακής διαμαρτύρονται για το κλείσμο του τοπικού Γυμνασίου...

Συμβολική κατάληψη για 3 ώρες, στις 9 το πρωί, στα δύο εκλογικά τμήματα του χωριού Λαπάδες στην Κέρκυρα, αποφάσισε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του, που διαμαρτύρονται για την απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ε.Χριστοφιλοπούλου, να κλείσει το Γυμνάσιο της περιοχής τους.

Η υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐου στην εφημερίδα της κυβέρνησης και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας, όσο και στην κοινωνία της περιοχής.

Οι κάτοικοι ζητούν της άμεση ανάκληση της απόφασης και την κανονική συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου, ενώ σύμφωνα με τις αποφάσεις της λαϊκής τους συνέλευσης θα προχωρήσουν σε κατάληψη και της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, αύριο το βράδυ.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, σε σχετική ανακοίνωση, δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να ενημερώσει και να διαμορφώσει το αναγκαίο μέτωπο γονέων-εκπαιδευτικών -μαθητών, ώστε να ακυρωθεί αυτή η απόφαση που ανοίγει το δρόμο για καταργήσεις και άλλων σχολείων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο