Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνάντηση αγροτών με το γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ

Συνάντηση αγροτών με το γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ

Συνάντηση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, μεταξύ αγροτών από το μπλόκο στα «Πράσινα φανάρια» και του γραμματέα  Αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ, Ξενοφώντα Βεργίνη. Για διασπαστική προσπάθεια της κυβέρνησης κάνει λόγο το μπλόκο της Νίκαιας

Ανικανοποίητοι έφυγαν οι αγρότες από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου συναντήθηκαν με κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου οικονομικών, κ.Μαυραγάννη, και τον υπεύθυνο αγροτικής ανάπτυξης της ΝΔ, Ξενοφών Βεργίνη.

Όπως γράφει το thesstoday μετά από μια πολύωρη συνάντηση που διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, οι αγρότες έλαβαν  τις ακόλουθες δεσμεύσεις από πλευράς της κυβέρνησης:

– δεν θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια, τουλάχιστον όχι για το 2013

– θα υπάρξει φοροραπαλλαγή για κάποιο ποσό για το αγροτικό εισόδημα και δεν θα γίνεται φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, όπως γίνεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες (χωρίς όμως να οριστικοποιηθεί το αφορολόγητο ποσό)

– η επιστροφή του ΦΠΑ θα αυξηθεί από το 6% σε ποσοστό μεγαλύτερο, χωρίς όμως να ξεπερνά το 13%

– εντός του 2013 θα εκδοθεί κάρτα που θα εξασφαλίζει αφορολογητο πετρέλαιο στους αγρότες, το ζητούμενο αγροτικό πετρέλαιο ενώ ασαφές παρέμεινε εάν το ποσό που θα δοθεί για το ειδικό τέλος κατανάλωσης για το 2012 θα αυξηθεί από τα 130 εκ ευρώ στα 160 εκ, δηλαδή στα επίπεδα του 2011 ή αν θα μειωθεί κατά 30 εκ ευρώ μειώνοντας το ποσό στα 130 εκ.

Στη συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο που έγινε με μεσολάβηση του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, συμμετείχαν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης από τα Πράσινα φανάρια και οι αγρότες της Χαλκιδικής.

Αν και προσκλήθηκαν και οι αγρότες της Νίκαιας, δεν συμμετείχαν στην συνάντηση, αλλά την κατήγγειλαν ως μια διασπαστική προσπάθεια της κυβέρνησης σε βάρος των αγροτών.

Εντός της ημέρας αναμένεται να κάνει σχετική δήλωση και ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής της Νίκαιας, Βαγγέλης Μπούτας.

Οι αγρότες από τα Πρασινα φανάρια της Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδική θα συνεδριάσουν στις 8 το βράδυ για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την ίδια ώρα, στον κόμβο των Κερδυλίων το πανελλήνιο συντονιστικό 17 μπλόκων συνεδρίασε κι αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, ενώ μοίρασε ακτινίδια και λάχανα στους διερχόμενους οδηγούς.

Διαβάστε επίσης:

Κλείνουν συμβολικά την Εγνατία οι αγρότες – Κινητοποιήσεις και στην Κρήτη

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πάτρα: Βουλευτής “έφαγε πόρτα” σε κηδεία!

Κρέστενα: Τον βρήκαν κρεμασμένο στο σπίτι του – Τους είχε πει ότι θα “φύγει”

Λέσβος: Κάλεσε την αστυνομία επειδή κάπνιζε ο δήμαρχος!

Αταλάντη: Καταγγέλλει για βιασμό 69χρονο κτηνοτρόφο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε