Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σύρος: Επιτέθηκε σε εργαζόμενο του νοσοκομείου γιατί δε μπορούσε να περιμένει τη σειρά του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων καταδικάζει τη συμπεριφορά πολίτη, που επιτέθηκε σε τεχνικό του Ακτινολογικού Τμήματος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: 

“Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση σε τεχνικό του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Σύρου από πολίτη που δεν μπορούσε να περιμένει την σειρά του, ο Σύλλογός μας καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη συμπεριφορά του συγκεκριμένου πολίτη, καθώς δεν είναι δυνατό, αφενός λόγω γνωριμιών του (κατά δήλωση του) με μέλη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, να χαίρει ιδιαίτερης μεταχείρισης και αφετέρου, να στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι για τις τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία. Ταυτόχρονα ο Σύλλογός μας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στον συνάδελφο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, που έρχεται να προστεθεί σε σημαντικό αριθμό αντιστοίχων πανελλαδικά, δεν είναι μεμονωμένο (όπως για παράδειγμα η πρόσφατη επίθεση σε νοσηλεύτρια του ΓΝ-ΚΥ Νάξου λόγω της μη ύπαρξης ασθενοφόρου βάρδιας).

Παρόμοια περιστατικά τροφοδοτούνται από την χρόνια και σκόπιμη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με την μεθοδευμένη κατασυκοφάντηση των εργαζομένων τόσο στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στον δημόσιο τομέα συνολικά.

Σε μια εποχή όπου οι δαπάνες για την δημόσια υγεία θεωρούνται σπατάλη, σε μια εποχή που η υγεία μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα που τροφοδοτεί τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε μια εποχή που οι, συνεχώς μειούμενοι, εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας αντιμετωπίζουν απαράδεκτες συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας τους (στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου τμήματος οφείλονται έως και 200 ρεπό), λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και πόρους, δεν είναι δυνατό εργαζόμενοι που εργάζονται φιλότιμα στα όρια των φυσικών τους αντοχών, να γίνονται στόχοι τέτοιων συμπεριφορών.

Η πολλές φορές δικαιολογημένη δυσαρέσκεια ασθενών και των συγγενών τους για τις τυχόν ανεπαρκείς παρεχόμενες υπηρεσίες (όπως η έλλειψη ασθενοφόρου βάρδιας στην περίπτωση της Νάξου), δεν είναι δυνατό να στοχοποιεί τους εργαζόμενους αντί τις εφαρμοζόμενες πολιτικές που οδηγούν στην συνεχή υποβάθμιση.

Όσο εργαζόμενοι βρίσκουν ως βολικούς «αντιπάλους» άλλους εργαζόμενους η πολιτική της υποβάθμισης και την εμπορευματοποίησης θα συνεχίζεται…. Ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων και ειδικά των λαϊκών στρωμάτων που έχουν πρώτιστη ανάγκη την σύγχρονη και αναβαθμισμένη δημόσια υγεία, αποτελεί μονόδρομο.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε από την διοίκηση του Νοσοκομείου τα κάτωθι:

• Να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια για την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, με παράλληλη κοινοποίηση των ενεργειών αυτών στον σύλλογο εργαζομένων.

• Την ενημέρωση των πολιτών για τις πραγματικές ελλείψεις των Νοσοκομείων και την αδυναμία παροχής υπηρεσιών υγείας έτσι ώστε ο πολίτης να είναι γνώστης της πραγματικής υφιστάμενης κατάστασης.

• Την άμεση φύλαξη του Νοσοκομείου/ων τουλάχιστον κατά τις νυχτερινές ώρες ώστε τουλάχιστον το προσωπικό που δουλεύει την νύχτα να αισθάνεται ασφαλές. Επισημαίνουμε δε, ότι το Νοσοκομείο ανέλαβε την φύλαξη της βάση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ (5.000€/μήνα περίπου) από το ήδη πενιχρό προϋπολογισμό του, χωρίς καμία επιπλέον κρατική επιχορήγηση (από όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον) ενώ ακόμη δεν έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια του προσωπικού του”.

Πηγή: cyclades24

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε