Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συσσίτια σε Καλαμάτα και Σπάρτη

Συσσίτια σε Καλαμάτα και Σπάρτη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.02.2012 | 13:19
Πρώτη δημοσίευση: 16.02.2012 | 13:14

Διανομή συσσιτίων αποφάσισαν να ξεκινήσουν οι δήμοι Καλαμάτας και Σπάρτης για να βοηθήσουν τους άπορους πολίτες.

Το Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων που υλοποιεί ο δήμος Ανατολικής Μάνης αφορά τους άπορους μονίμους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χρήματα από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης. Δικαιούχοι θα είναι αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή οικογένειες που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην περιοχή.

Όπως επισημαίνεται από τον δήμο, στο πρόγραμμα εντάσσονται άτομα ή οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 ευρώ, το οποίο και προσαυξάνεται κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά. Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.

Μέχρι τις 12 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων στο δήμο για ένταξη στο πρόγραμμα.

Τη διανομή συσσιτίων στην πόλη αποφάσισε και ο δήμος Καλαμάτας. Το πρόγραμμα σίτισης θα ξεκινήσει πιλοτικά, κάποιες ημέρες της εβδομάδας και για περιορισμένο αριθμό δικαιούχων, ενώ η παρασκευή του φαγητού θα πραγματοποιείται με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό τα τρόφιμα θα τα προσφέρει ο δήμος και παράλληλα θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει ιδιώτες και φορείς να προχωρήσουν σε χορηγίες.

Την παρασκευή των φαγητών θα αναλάβει η πολεμική αεροπορία και συγκεκριμένα η 120 ΠΕΑ, η μεταφορά θα γίνεται με οχήματα του δήμου και η διανομή θα πραγματοποιείται στο χώρο του Α' ΚΑΠΗ της πόλης, ενώ η διεύθυνση Πρόνοιας και το δημοτικό παντοπωλείο θα εμπλακούν στη διαδικασία επιλογής των δικαιούχων σίτισης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο