Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Θα κλείνουν κάθε μέρα για μία ώρα τους δρόμους οι αγρότες – Ζητούν συνάντηση με Σαμαρά

Θα κλείνουν κάθε μέρα για μία ώρα τους δρόμους οι αγρότες – Ζητούν συνάντηση με Σαμαρά

– Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν στη συνέλευση τους οι αγρότες
– Ένα κεντρικό μπλόκο ανά νομό, συμβολικοί αποκλεισμοί των εθνικών οδών, κινητοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΛΓΑ και εφορίες
– Αντιδράσεις για την παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη στη συνέλευση
– Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς θα επιδιώξει το συντονιστικό

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι των αγροτών από όλη τη χώρα, που συνεδρίασαν στη Λάρισα, στο μπλόκο της Νίκαιας.

Στη συνάντηση συμμετέσχαν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών με εκπροσώπους από 33 μπλόκα.

Οι αγρότες αποφάσισαν επίσης να συστήσουν επιτροπές και να υπάρχει ένα κεντρικό μπλόκο σε κάθε νομό.

Παράλληλα ζητούν τη συμπαράσταση της κοινωνίας σε μορφές διαμαρτυρίας που θα περιλαμβάνουν κινητοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΛΓΑ και εφορίες

Στις μορφές των κινητοποιήσεων περιλαμβάνονται και συμβολικοί αποκλεισμοί σε εθνικές οδούς για μία ώρα κάθε μέρα από τις 2 έως τις 3 το μεσημέρι. Επίσης, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με το parousiazw.gr μικροένταση δημιουργήθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, που βρέθηκε στο μέρος της συνεδρίασης. Οι συνδικαλιστές αντέδρασαν και ανακοίνωσαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως αν θέλει να κάνει δηλώσεις να βρεθεί στα μπλόκα και όχι στο χώρο της συνέλευσης..

Μια από τις αποφάσεις των αγροτών τέθηκε σε άμεση υλοποίηση, καθώς, μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης- και στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας -κατάφεραν αρκετές εκατοντάδες από αυτούς να ανέβουν επί του ΠΑΘΕ, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η συμβολική κατάληψη κράτησε επί περίπου μισή ώρα και οι αγρότες αποχώρησαν με ηρεμία παρά το γεγονός ότι, νωρίτερα, στην προσπάθειά τους να υπερκεράσουν τις αστυνομικές δυνάμεις προκλήθηκε μικρή ένταση, με περιορισμένη χρήση χημικών από την πλευρά των αστυνομικών, εναντίον των οποίων οι αγρότες πέταξαν πέτρες και μπουκάλια.

“Δεν υπάρχουν περιθώρια”

Η κυβέρνηση από τη μεριά της έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα επιτρέψει το κλείσμο των δρόμων ενώ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για να ικανοποιηθούν τα αγροτικά αιτήματα.

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κάλεσε τους αγρότες «Να αποχωρήσουν από τους δρόμους, παρ’ ότι έχουν τα δίκια τους” και “να συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας”.

Τη Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση των αγροτών στα μπλόκα της Χρυσούπολης Νέστου και της Μαυρολεύκης προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τη συνάντηση που έγινε στη Λάρισα ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση των αγροτών – Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Με τρακτέρ στην Αριστοτέλους οι αγρότες – Την Κυριακή η μεγάλη απόφαση (VIDEO)

Την Κυριακή η απόφαση των αγροτών – Το Σάββατο “ανεβαίνουν” στη Θεσσαλονίκη

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” στο NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε