Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θα "ζωντανέψει" ξανά το πρώτο φαρμακείο της Ελλάδας στο Ναύπλιο

Θα `ζωντανέψει` ξανά το πρώτο φαρμακείο της Ελλάδας στο Ναύπλιο
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.10.2011 | 16:45
Πρώτη δημοσίευση: 12.10.2011 | 16:26

Βρίσκεται στην Παλαιά πόλη του Ναυπλίου, στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου δίπλα από το Δημαρχείο, στο οποίο λειτούργησε στα χρόνια της απελευθερωμένης πλέον Ελλάδος το πρώτο Φαρμακείο.

Σύμφωνα μάλιστα με την πινακίδα που υπάρχει απ' έξω, "ΕΔΩ ΕΤΑΡΙΧΕΥΘΗ Ο Α' ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΝ 28.9.1831".

Όπως διαβάζουμε στο MoriasNοw, το φαρμακείο του ΒΟΝΑΦΙΝ στο Ναύπλιο, θέλει να "ζωντανέψει" τώρα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αργολίδας. Την πρόταση αυτή αποδέχεται ο δήμος Ναυπλίου, ο οποίος μάλιστα προτίθεται να αγοράσει το κτίριο.

Το φαρμακείο διατηρήθηκε από το 1828 μέχρι το 1972. Ιδρυτής του ο Βονιφάτιος Βοναφίν.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων την περασμένη Δευτέρα, συζητήθηκε έγγραφο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας, με το οποίο εκδηλώνεται το ενδιαφέρον του Συλλόγου, αλλά και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για δημιουργία φαρμακείου - μουσείου,
που θα αναπαριστά το φαρμακείο του 1828, θα ενθυμίζει το γεγονός της πρότυπης ταρίχευσης του Καποδίστρια και θα αναδείξει το ιστορικό αυτό σημείο της Πρώτης Πρωτεύουσας της Ελλάδος.

Ταυτόχρονα, θα αποτελέσει και αιτία για την συγκέντρωση αντικειμένων και άλλου υλικού από τον χώρο εκείνο αλλά και γενικότερα για την εποχή του Καποδίστρια.Ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς αναφερόμενος στο θέμα γνωστοποίησε την πρόθεση του δήμου να θέσει υπό την κυριότητα του το συγκεκριμένο κτίριο, ώστε να προχωρήσει και η πρόταση του Συλλόγου Φαρμακοποιών. Αναφερόμενος στην ιδιοκτησία του ακινήτου, είπε ότι την σημερινή κυριότητα έχουν οι τρεις ενορίες των εκκλησιών της παλαιάς πόλης.

Ήδη έχει καθοριστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού κληθούν και οι ιδιοκτήτες, να παρθεί οριστική απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο το ακίνητο θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο