Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θερμοπύλες: “Σενάριο” τα περί απαγωγής παιδιών από το hot spot, λένε οι εργαζόμενοι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σενάριο, και μάλιστα επαναλαμβανόμενο, χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι στο hot spot των Θερμοπυλών, ανάρτηση στον ιστότοπο indymedia, σύμφωνα με την οποία πρόσφυγες καταγγέλλουν ότι πριν από 8 μέρες μεθυσμένοι Έλληνες πήγαν νυχτερινές ώρες να απαγάγουν παιδιά στο hot spot. Τη συγκεκριμένη καταγγελία, δεν επιβεβαιώνει ούτε η αστυνομία που είναι διαρκώς στην περιοχή.

«Είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που ακούμε το ίδιο ακριβώς σενάριο τις τελευταίες 60 μέρες σημειώνουν οι υπεύθυνοι του camp, όπου φιλοξενούνται 440 πρόσφυγες.

«Στην περιοχή υπάρχουν φύλακες και νυχτοφύλακες, εκτός από την αστυνομία, και παρόμοιο περιστατικό δεν έχει καταγγελθεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα προβληματίζει η δημόσια καταγγελία του με καθυστέρηση 7 ημερών», σημειώνουν εργαζόμενοι στο camp που έχουν 24ωρη παρουσία. Οι ίδιοι επιμένουν ότι «σε πολλές περιπτώσεις που παρατηρούνται ύποπτες κινήσεις έχει κληθεί η αστυνομία», και μάλιστα τονίζουν ότι «το περασμένο Σάββατο το βράδυ κλήθηκε η αστυνομία όταν έγινε αντιληπτό από τους φύλακες άγνωστο αυτοκίνητο να σπινάρει στους περιφερειακούς δρόμους…, αλλά ο οδηγός του απομακρύνθηκε πριν φτάσει το περιπολικό…».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο camp «παρόμοιο σενάριο κυκλοφόρησε και στις αρχές της περασμένης βδομάδας όταν μία εργαζόμενη στο camp ζήτησε από τους γονείς του να φιλοξενήσει 4χρονο αγοράκι στο σπίτι της». Όπως σημειώνουν το πήρε μαζί της με την άδεια των γονιών του να του ψωνίσει ρούχα και παιχνίδια και να επιστρέψουν μαζί την επόμενη μέρα, όπως και έγινε. Στο μεσοδιάστημα και μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας φούντωναν οι φήμες μεταξύ των προσφύγων για απαγωγή του παιδιού χωρίς να έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Όπως μάλιστα σημειώνουν οι εργαζόμενοι «πολλά από τα μικρά παιδιά έχουν ήδη μάθει ελληνικά από τους δασκάλους που βρίσκονται εκεί» και όπως αναφέρουν δεν είναι λίγα εκείνα που τα εμπιστεύονται οι γονείς τους σε ανθρώπους που εργάζονται στο camp και τους γνωρίζουν «για να βρεθούν λίγες ώρες μακριά από το κέντρο στο οποίο επιστρέφουν και πάλι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε