Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσπρωτία: Μίσθωνε δωμάτια για τους μετανάστες που διακινούσε

Θεσπρωτία: Μίσθωνε δωμάτια για τους μετανάστες που διακινούσε

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών. Εγκέφαλος ένας 45χρονος Ιρακινός.

Συνελήφθησαν στην Πλαταριά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερις Ιρακινοί, ένας Σύρος , ένας Αφγανός και δύο Μαροκινοί.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από συστηματική αξιοποίηση στοιχείων για τη δράση του κυκλώματος και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντόπισαν τον 45χρονο Ιρακινό διακινητή, σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων και ενοικιαζόμενων δωματίων, στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, να οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι τρεις διακινητές.

Ο 45χρονος διακινητής είχε μισθώσει δωμάτια, όπου διέμεναν οι 14 μετανάστες, με σκοπό τη μεταφορά τους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί με πλοίο στην Ιταλία. Οι δύο Μαροκινοί και οι δύο από τους Ιρακινούς, είχαν μαζί τους και 10 ανήλικα παιδιά, που τα εμφάνιζαν ως δικά τους.

Στην κατοχή των διακινητών βρέθηκαν τρία κλειδιά αυτοκινήτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα στο χώρο στάθμευσης των ενοικιαζόμενων δωματίων και για τα οποία, το πρώτο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας είχε δηλωθεί κλοπή την 15-05-2011 στο Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού. Το δεύτερο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού την 10-06-2011, ενώ στο χώρο των αποσκευών του βρέθηκαν και γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου. Το τρίτο αυτοκίνητο έφερε κλεμμένες γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ και για το ίδιο το όχημα προκύπτει ότι έχει δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα την 08-04-2011.

Στην κατοχή των διακινητών και των λαθρομεταναστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο πλαστά διαβατήρια Τουρκίας, δύο πλαστά διαβατήρια Ρουμανίας, μια πλαστή ολλανδική ταυτότητα, ενώ κατασχέθηκαν και τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα των διακινητών.

Οι συλληφθέντες διακινητές και λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση.

“Δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, η οποία είχε ως σκοπό τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών σε μη νόμιμους μετανάστες και τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα”, χαρακτηρίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας ομάδα αλλοδαπών λαθρομεταναστών, που είχαν στήσει “επιχείρηση” στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε