Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: 24ωρες απεργίες αρχίζουν από αύριο οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΑΠΘ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ξεκινούν επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς όπως υποστηρίζουν, τους ανακοινώθηκε σήμερα από τη διοίκηση του ιδρύματος, ότι εάν το υπουργείο Παιδείας δεν πληρώσει έκτακτη επιχορήγηση, κινδυνεύουν “μετά από 25 χρόνια” ακόμη και με καταγγελία των συμβάσεών τους.

Το σωματείο εργαζομένων σε εργολήπτες και εκτελέσεις έργων στο ΑΠΘ λέει ωστόσο, ότι το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε σχετική επιστολή τους στις 14 Σεπτεμβρίου, τους κοινοποίησε ότι “το ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει μέχρι σήμερα το ΑΠΘ, στο σύνολο των 26,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εισπράξει μέχρι το τέλος του έτους, αφορά την κάλυψη λειτουργικών δαπανών μεταξύ των οποίων και την πληρωμή των υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας”.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι βρίσκονται “παγιδευμένοι” μεταξύ “της κυβέρνησης, του πανεπιστημίου και των εργολάβων” και ζητούν “σταθερή και μόνιμη” εργασία και να σταματήσει η “ομηρία” τους.

Αύριο στις 10:00 θα γίνει η έκτακτη γενική συνέλευσή τους στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και θα ακολουθήσει πορεία προς το ΥΜΑ-Θ.

Όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου Σιδέρης Κωνστανίδης, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι θα είναι επικεφαλής του συλλαλητηρίου και της πορείας που διοργανώνουν αύριο στις 11 π.μ., έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ,
μόνιμοι και φοιτητές για τις πολιτικές λιτότητας και για τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμα:

Σέρρες: Έπιασαν τον πρόεδρο της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών για χρέη στο δημόσιο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε