Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης – Αγρότες προσπαθούν να μπουν με τα τρακτέρ τους!

ΦΩΤΟ από το seleo
ΦΩΤΟ από το seleo

– Αγρότες και κτηνοτρόφοι κατευθύνονται με τρακτέρ στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη
– Μπήκαν από τη δυτική είσοδο και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους του κέντρου
– Στη διαμαρτυρία παίρνουν μέρος 22 μπλόκα της Μακεδονίας που ζητούν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
– ”Κανείς δεν ξέρει πότε θα φύγουμε – Όλα είναι ανοιχτά” λένε οι επικεφαλής από τα μπλόκα των αγροτών
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Ένταση αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με αγρότες από 22 μπλόκα να προσπαθούν να ρίξουν την εξωτερική πόρτα και να εισβάλουν μέσα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης, αλλά οι αγρότες παραμένουν στο σημείο (σε λίγο βίντεο)

Νωρίτερα με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα αγρότες και κτηνοτρόφοι από 22 και πλέον μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας, μπήκαν στην πόλη προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, η έναρξη του οποίου είχε οριστεί για τις 11:30. Στη σημερινή κινητοποίηση παίρνουν μέρος άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας.

Τα τρακτέρ της Χαλκηδόνας μπήκαν πρώτα στην πόλη και αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Οι αγρότες της Χαλκηδόνας μπήκαν στην Θεσσαλονίκη από τη δυτική είσοδο και πέρασαν την Λεωφόρο Νίκης, με κατεύθυνση το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για να ενωθούν με τα υπόλοιπα μπλόκα.

«Έμεινα άφωνος, ακούγοντας τα τρακτέρ που περνούσαν, παρέλαση ολόκληρη, στην παραλία, κορνάροντας. Νομίζω ότι αυτό ξεπερνάει κάθε όριο, αυτή η συμπεριφορά των αγροτών», σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ.Μπουτάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε: «Μπορεί να έχουν όποια δίκια νομίζουν ότι έχουν, αλλά ο τρόπος αντίδρασης δεν είναι το νταηλίκι αυτό». «Θλίβομαι κανονικά για την κατάσταση», πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Το σημερινό δελτίο κινητοποιήσεων στην Μακεδονία
  • Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα. 
  • Υπό κατάληψη είναι η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Δεν προβλέπεται προς το παρόν να κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας. 
  • Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 23:00. 
  • Στα διόδια των Μαλγάρων, που είναι ανοιχτός ο δρόμος, γίνεται γενική συνέλευση και δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και εκεί αγρότες στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης. 
  • Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. 
  • Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Οι συνάδερφοί τους, που παραμένουν στη αερογέφυρα Αλεξιάδη στην Κατερίνη συνεδριάζουν το απόγευμα για το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής. Η διέλευση στο σημείο είναι ανοικτή.

Εν τω μεταξύ, με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους κατά μήκος των δρόμων, στα σημεία που για περισσότερες από 30 ημέρες είχαν αποκλεισμένα, μερικώς ή και πιο… «σφιχτά», συνεδριάζουν το βράδυ οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, όπως τόνισε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, Δημήτρης Μόσχος.

Εκφράζοντας εκ νέου την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις, ο κ. Μόσχος επισήμανε: «Τίποτα δεν τελείωσε, παραμένουμε σε εγρήγορση και παρόντες σε όσα θα έρθουν».

Πηγή: seleo.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε