Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αναστέλλεται η απεργία σε Mega, ANT1 και TV Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Αναστέλλεται η απεργία σε Mega, ANT1 και TV Μακεδονία

Καταχρηστική θεωρήθηκε η απεργία που προκύρηξε η ΕΣΗΕΜ -Θ για τις απολύσεις σε ιδιοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Οι διοικήσεις του ΑΝΤ1 και της TV Mακεδονία με αγωγές τους ζήτησαν να κριθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική, απειλώντας με χρηματικά πρόστιμα την Ένωση και προσωπική κράτηση μελών του προεδρείου.

Το δικαστήριο παρότι έκρινε πως με τις πρόσφατες απολύσεις εντατικοποιείται η εργασία των υπόλοιπων δημοσιογράφων και πλήττεται το δικαίωμα της ενημέρωσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι απολύσεις κινήθηκαν στο πλαίσιο του νόμου.

Μετά τη σχετική σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι υποχρεωμένη να αναστείλει την εικοσιτετράωρη απεργία που θα πραγματοποιούνταν αύριο στους τηλεοπτικούς σταθμούς ANT1, Mega και TV Μακεδονία, προκειμένου να προστατεύσει τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα εν λόγω ΜΜΕ.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ σημειώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες της να προστατεύσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων που απασχολούνται στους παραπάνω σταθμούς, αλλά και συνολικά την ποιότητα της ενημέρωσης που αυτοί προσφέρουν και τονίζει ότι αποτελεί υποχρέωση-κατά το νόμο-των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας να απασχολούν στα ανταποκριτικά τους γραφεία ανά την Ελλάδα ικανό αριθμό δημοσιογράφων, ώστε τα συγκεκριμένα ΜΜΕ να ανταποκρίνονται στον ρόλο που προκύπτει από την αδειοδότηση τους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει τον αγώνα και τις προσπάθειες της, τόσο στα προαναφερόμενα ΜΜΕ όσο και οπουδήποτε χρειαστεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε